Süzme Mercimek Çorbası Püf Noktaları
15 Mayıs 2024

Süzme Mercimek Çorbası Püf Noktaları

Süzme mercimek çorbası püf noktaları, farklı mercimek çorbası tarifleri bulunmaktadır. Bunların içinde süzme mercimek çorbası en fazla sevilen çorbadır. Yapımında kırmızı mercimek kullanılır. Buna süzme denmesinin nedeni eskiden karıştırıcı yokken ya da az kullanılıyorken, annelerimizin çorbayı haşladıktan sonra süzgeçten geçirerek, pürüzsüz bir hale getirmelerinden kaynaklanır. Günümüzde bu çorba yapılırken karıştırıcı kullanıldığından, tam istediğimiz gibi bir kıvam yakalayabiliyoruz. Yani artık zahmetsizce bir mercimek çorbası hazırlayabiliriz. Sizler için güzel bir süzme mercimek çorbası tarifi hazırladık. Hem çorbayı yapalım hem de süzme mercimek çorbası püf noktalarına değinelim. Hepinize kolay gelsin.

Süzme mercimek çorbası için gerekli malzemeler
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yeteri kadar tuz, kimyon, kekik
  • 1 adet tavuk bulyon, isteğe göre tavuk suyu
Süzme mercimek çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın yapımında her aşamanın özenle yapılması demek, daha lezzetli bir mercimek çorbası yemeniz demektir. Önce tencerenin içine ayıkladığınız havucu, kuru soğanı ve patatesleri iri doğrayın. Bunları sıvı yağın içinde hafifçe kavurun. İçine yıkanmış kırmızı mercimekleri atarak, birlikte sotelemeye devam edin. Daha sonra tencerenin içine yaklaşık 1 litre kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu, tavuk bulyonu ve verdiğimiz diğer baharatları da içine koyun. Bu şekilde orta ateşin üzerinde kırmızı mercimekler yumuşayıp dağılıncaya kadar pişirin. Pişme sırasında çorba suyunu biraz çekecektir. Bu durumda su ilavesi yapmalısınız. Ancak suyu çok fazla koymayın, çorba fazla duru olmasın. Bunun çaresi olmaz. Gerektiğinde koyu bile olsa su ilave edebilirsiniz.

Tenceredeki mercimekler yeteri kadar pişince, isterseniz süzgeçten geçirin, isterseniz kolaylık olsun diye el blendere kullanarak, mercimek çorbasını iyice ezin. Pürtüksüz hale gelmesi gerekiyor. Daha sonra tencerenin içine biraz sıvı yağ koyarak un ve salçayı kavurmaya başlayın. Buna süzdüğünüz mercimeği ilave ederek, yaklaşık 5 dakika kadar pişirmeye devam edin. Çorbanız çok koyulaşırsa, biraz daha su ilave edebilirsiniz. Bazı kırmızı mercimek daha fazla su çeker. Süzme kırmızı mercimek çorbası püf noktaları bunlardır. Yapımına dikkat ederseniz, ortaya çok lezzetli bir çorba çıkacaktır. Sevdiklerinize sıcak olarak ikram etmenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Süzme Mercimek Çorbası Püf Noktaları Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yıldız Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Kaç Kalori?

Çorba Kaç Kalori?

Kolay Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domates Çorbası Oktay Usta Tarifi

Domates Çorbası Oktay Usta Tarifi

Güncel

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri