Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası, İçinde bulunan sebzelerin protein, potasyum ve kalsiyum bakımından çok zengin olmasından dolayı oldukça besleyici ve kış aylarında kesinlikle tüketilmesi gereken bir çorba türüdür. En sık hasta olduğumuz kış aylarında tüketilmesinin bir diğer gerekçesi de yine bu çorbanın içindeki sebzelerin bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı olan sebze çorbasının yapılışı ise şu şekildedir;

Sebze Çorbası İçin Gerekli malzemeler (4 Kişilik)
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 çay bardağı pirinç (Kırık ya da tüm olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, 1 adet orta boy patates iyice yıkandıktan sonra, kabukları soyulur ve küp-küp doğranır. Daha sonra, 1 adet orta boy havuç yıkanır ve soyulduktan sonra patatesler ile aynı şekilde küp-küp doğranır. Ardından, 1 adet orta boy soğan soyulur ve küçük küçük yemeklik doğranır. Soğanlardan sonra 1 adet orta boy kabak da yıkanıp kabukları soyulduktan sonra, patates ve havuçlar gibi küp-küp doğranır. Pirinç güzelce ayıklanıp yıkanır. Daha sonra, yarım demet maydanoz da güzelce ayıklanıp yıkanır ve ince ince doğranır. Tüm malzemelerin yıkanması ve doğranması bittikten sonra çorba için kullanılacak olan tencere alınır. Tencerenin içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve daha önceden yemeklik olacak şekilde doğranan soğanlar tencereye eklenip, orta ateşte pembeleşene dek kavrulur. Soğanların pembeleşmesinin ardından ise sırası ile daha önceden küp-küp doğranmış olan patates sonra patatesler gibi küp-küp doğranan havuçlar ve son olarak da küp-küp doğranmış ola kabaklar tencereye eklenir. Tüm malzemelerin tencereye eklenmesinin ardından, malzemelerin üzerini örtecek şekilde su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Son olarak, kaynayan tenceredeki çorba malzemelerinin içine daha önceden yıkanmış ve ayıklanmış olan 1 çay bardağı pirinci ilave edilir ve çorba tüm malzemeler iyice pişene dek kaynatılır. Tüm malzemeler piştikten sonra, tencere ocaktan alınır ve çorba kaselere doldurularak üzerine ince kıyılmış olan maydanozlar serpilir. İsteğe göre yanında limon dilimi ile servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sebze Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Domates Çorbası Tarifi

Oktay Usta Domates Çorbası Tarifi

Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri