Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli yayla çorbası, her mevsim büyük bir keyifle tüketilebilen çorba tariflerinden biridir. Bilhassa çocukların çok severek tükettiği yayla çorbası, şehriyeli yapıldığı zaman bir başka güzel oluyor ve tadına bakan herkes çorbayı severek tüketmektedir. Aynı zamanda besleyici özelliği fazla olan şehriyeli yayla çorbasının hazırlanışı da bir o kadar kolay olup ve zahmet gerektirmeden hazırlanabiliyor.


Şehriyeli Yayla Çorbası Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 su bardağı süzme+1 su bardağı kaymaksız yoğurt
  • 4 su bardağı normal su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 fiske kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Şehriyeli yayla çorbası nasıl yapılır?


Şehriyeli yayla çorbası için kullanacağımız arpa şehriyeyi öncelikli olarak bir tavanın içerisine de bir tatlı kaşığı sıvıyağla kavuralım ve pembeleşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kavrulmuş olan şehriyeli çorbanın içerisinde fazla şişmeyecektir ve lezzeti ile görüntüsü daha güzel olacaktır. Ardından derin bir çift tabanlı çorba tenceresi alıp ve içerisine tavuk suyu ile normal suyu boşaltıp kaynamaya bırakıyoruz. Sular kaynama derecesine geldiği zaman tencerenin içerisine kavrulmuş olan şehriyeleri ilave edelim ve pişmeye bırakıyoruz. Şehriyeler hafif şişince ocağın altını kısıp ve diğer malzemelerin hazırlanışına geçiyoruz. Bunun için geniş bir karıştırma kabı alıyoruz ve içerisine yoğurt, yumurta ve un ilave edip karıştırıyoruz. Kıvamını açmak için çorbanın suyundan bir kepçe kadar alıp karışımın içerisine ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Homojen bir kıvama gelen karışımı çorba tenceresinin içerisine boşaltıp karıştırıyoruz. Bu aşamada çorbanın kaynayana kadar sürekli şekilde karıştırılması gerekir. Aksi durumda çorba kesilip kötü bir görüntü oluşturabilir. Bu görüntünün oluşmasını engellemek için harçla buluşan çorbanın iyi şekilde karıştırılması gerekiyor. Hem harcı çorbayla buluştururken yavaş ilave etmekte faydalı olacaktır. Çorba kaynama noktasına geldiğinde ocağın altını en kısık şekildeki dereceye getirip ve birkaç dakika bu şekilde kaynatıyoruz. Yeterince kaynayan çorbanın, sosunu hazırlamak için küçük bir tavası alıp ve ocağın üzerine yerleştiriyoruz. Tavanın içerisine tereyağı ile sıvıyağını ilave edip ocağın altını açıyoruz. Yağlar yanma derecesine gelmeden ocağın altını kapatıp ve tavanın içerisine kuru naneyi ve kırmızı pul biber ilave ediyor ve karıştırıyoruz. Hazır hale gelen şehriyeli yayla çorbamız içerisine tuz ilavesi yapıp ve kepçe ile karıştırmasının ardından servis tabaklarına alıp üzerine sostan gezdiriyoruz.

Şehriyeli Yayla Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Çorba Kaç Kalori?

Hazır Çorba Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Borç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Borç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fransız Usulü Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erzincan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bardak Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bardak Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Çorbalar Tarifleri ve Malzemeleri

Kremalı Çorbalar Tarifleri ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6