Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri


Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi, güney doğu da bütün ülkeye yayılmış çok lezzetli, aynı zamanda ana yemek olarak hazırlanan bir çorba çeşididir. Hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen, muhteşem lezzeti zahmetinin de çok çok üstündedir. Defalarca denenmiş ve büyük küçük her kesin beğenisini kazanmış bu yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Ekşili Yuvalama Çorbası Malzemeleri
  • 250 gram yağsız dana kıyması
  • 500 gram kuzu kuş başı
  • 500 gram çiğ köftelik bulgur
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım kilo haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 2 baş orta irilikte kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Sumak
  • Nar ekşisi
  • Yeteri kadar tuz
Ekşili Yuvalama Çorbası Nasıl Yapılır?

Yarım çay bardağı suyun içine 1 çay kaşığı kadar sumak atıp karıştırıyoruz. Üzerine ise nar ekşisi dolduruyoruz. Karıştırarak sumağın ekşisinin geçmesini sağlıyoruz.

Çiğ köfte tepsinin içine çiğ köftelik bulguru alıyoruz ve üzerine kuru soğanı rendeliyoruz. Sarımsakları sahan ezip ilave ediyoruz. Biber salçasını da atıp elimiz ile yoğurmaya başlıyoruz. Tuz, kara biber ve pul biber ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Kıymayı ilave edip avuç içimiz ile bastırarak kıyma ile bulgurun özdeşleşmesi için bir miktar da bu şekilde yoğuruyoruz. Hamuru daha çabuk kıvama getirmek isterseniz ellerinizi arada bir ıslatarak yoğurabilirsiniz. Daha sonra bu hamurdan misketten daha ufak parçalar koparıp yuvarlıyoruz.

Bir adet kuru soğanı küp-küp yemeklik doğruyoruz. Büyük boy bir tencereye tereyağını atıp bir miktar kızdırıyoruz. Üzerine doğradığımız kuru soğanı atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kuş başı etleri atıp rengi dönünceye kadar yaklaşık 5 dakika orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine 1 litre civarında kaynar su ilave edip etlerin pişmesi için kaynamaya bırakıyoruz.

Etler piştikten sonra üzerine hazırladığımız yuvalama köfteleri ilave edip, yeteri kadar tuz attıktan sonra 5.6 dakika daha pişiriyoruz. Üzerine haşlanmış nohutları da ilave edip, bir iki dakika daha pişiriyoruz. Çorbanın kıvamını ayarlamak için bir miktar daha sıcak su ilave edip, üzerine kuru nane serpiştiriyoruz. Önceden hazırladığımız sumaklı nar ekşili karışımı süzekten geçirerek ilave edip karıştırıyoruz. Hazır olan ekşili yuvalama çorbasını servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi Yorumları

soru

Muazzez Akay

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Misafirlerimiz gelecek diye ekşili yuvalama çorbası yapmaya karar verdim. Sitenizdeki tarifler doğrultusunda çorbayı güzelce hazırladım. Çorbanın lezzeti bir harikaydı ve misafirlerim çok beğendi. Ancak yemeği hazırlarken köfteler kaynama esnasında ciddi anlamda yıkıldı. Acaba köftelerin sıcak su içinde dağılmasının temel nedeni nedir? Hangi malzemeyi az yada çok koydum?

Cevap yaz
cevap

Tandan

20 Mayıs 2024 Pazartesi

Muazzez hanım köftesini yoğururken ben 1 adet yumurtada koyuyorum dağılmıyor.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Mercimek Çorbası Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Prenses Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Bizim Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bizim Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tel Şehriyeli Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çorbası Tel Şehriyeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri