Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mercimek Çorbası

Sebzeli mercimek çorbası, kış aylarının vazgeçilmezi ve vitamin ile mineral deposu olan bir çorba türüdür. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. İçerisine et suyu eklenerek çok daha lezzetli ve sağlıklı bir hale getirilebilir. Bu çorbayı düdüklü tencerede kısa sürede yapabileceğiniz gibi, zamanınız varsa normal tencerede de hazırlayabilirsiniz.

Sebzeli Mercimek Çorbası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir çay bardağı kırmızı mercimek
  • Bir adet orta boy kuru soğan
  • Bir adet patates
  • Bir adet havuç
  • Üç diş sarımsak
  • Bir adet domates
  • Bir adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir adet yeşil biber
  • Bir yemek kaşığı nane
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • On bardak kadar et suyu ya da bir parça kemikli et

Sebzeli Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Oldukça basit ve lezzetli olan bu çorbanın yapımı için düdüklü tencere kullanmak, çorbanın daha kısa sürede hazır olmasını sağlar. Bu nedenle mümkünse düdüklü tencere tercih edin. Çorbanın yapımı için:

  • Soğanlar ve patatesler soyularak birkaç parçaya bölünür.
  • Havuçlar halka şeklinde doğranır.
  • Domates ve biber birkaç parçaya ayrılır. Doğrama işlemi gelişigüzel yapılabilir çünkü kaynadıktan sonra blenderdan geçirilecektir.
  • Sarımsak, nane, pul biber ve tuz eklenir.
  • Yağı ve salçası da eklenir. Et suyu varsa o eklenir, yoksa normal su konulur ve içerisine bir parça kemik atılır, tat vermesi için.

Tüm malzemeler düdüklü tencereye alınır. Tencerenin ağzı kapatılır ve ocağa alınıp altı açılır. Düdüklü ses çıkarmaya başlayınca üzerindeki düğme kapatılır ve on on beş dakika kadar daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Düdüklünün havası çıkınca kapağı açılır ve çorba blenderdan geçirilir. Koyuluğuna bakılır ve gerekirse kaynar su ilave edilir. Beş dakika daha kaynatılıp ardından sıcak servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Sebzeli mercimek çorbası, farklı sebzeler ekleyerek de zenginleştirilebilir. Örneğin, kabak, kereviz veya pırasa gibi sebzeler ekleyerek çorbanın besin değerini artırabilirsiniz. Ayrıca, baharat seçiminde kişisel tercihlere bağlı olarak farklı baharatlar kullanabilirsiniz.

Çorbanın yanında taze sıkılmış limon suyu ve biraz zeytinyağı ekleyerek servis edebilirsiniz. Bu, çorbanın lezzetini daha da artıracaktır. Ayrıca, yanında kızarmış ekmek ya da kruton ile sunarak doyuruculuğunu artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çorba Kaç Kalori?

Çorba Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Alaca Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri