Sebzeli Mercimek Çorbası Sebzeli mercimek çorbası, kış aylarının vazgeçilmezi ve vitamin ile mineral deposu olan bir çorba türüdür. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. İçerisine et suyu eklenerek çok daha lezzetli ve sağlıklı bir hale getirilebilir. Bu çorbayı düdüklü tencerede kısa sürede yapabileceğiniz gibi, zamanınız varsa normal tencerede de hazırlayabilirsiniz. Sebzeli Mercimek Çorbası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Sebzeli Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? Oldukça basit ve lezzetli olan bu çorbanın yapımı için düdüklü tencere kullanmak, çorbanın daha kısa sürede hazır olmasını sağlar. Bu nedenle mümkünse düdüklü tencere tercih edin. Çorbanın yapımı için:
Tüm malzemeler düdüklü tencereye alınır. Tencerenin ağzı kapatılır ve ocağa alınıp altı açılır. Düdüklü ses çıkarmaya başlayınca üzerindeki düğme kapatılır ve on on beş dakika kadar daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır. Düdüklünün havası çıkınca kapağı açılır ve çorba blenderdan geçirilir. Koyuluğuna bakılır ve gerekirse kaynar su ilave edilir. Beş dakika daha kaynatılıp ardından sıcak servis edilir. Ekstra Bilgiler Sebzeli mercimek çorbası, farklı sebzeler ekleyerek de zenginleştirilebilir. Örneğin, kabak, kereviz veya pırasa gibi sebzeler ekleyerek çorbanın besin değerini artırabilirsiniz. Ayrıca, baharat seçiminde kişisel tercihlere bağlı olarak farklı baharatlar kullanabilirsiniz. Çorbanın yanında taze sıkılmış limon suyu ve biraz zeytinyağı ekleyerek servis edebilirsiniz. Bu, çorbanın lezzetini daha da artıracaktır. Ayrıca, yanında kızarmış ekmek ya da kruton ile sunarak doyuruculuğunu artırabilirsiniz. |