Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tereyağlı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı mercimek çorbası, hafif ve doyurucu bir özelliğe sahip olması ile bilinen herkesin en fazla ve en çok severek tüketmiş olduğu çorba tariflerinden biridir. Özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak olan tereyağlı mercimek çorbasının diğer özelliği ise içinde bulunan malzemelerin vücut direncini arttırıcı ve hastalıklara karşı koruyucu özelliklerinin bulunmasıdır. Lezzeti ile ağızlarda doyumsuz bir tat bırakan mercimek çorbasının üstüne dökülen tereyağı ile de bu çorba daha lezzetli ve hoş kokulu bir kıvam alacaktır.

Tereyağlı mercimek çorbası için gerekli malzemeler
  • 200 gram kırmızı mercimek,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet orta boy domates,
  • 1 adet orta patates,
  • 1 adet defne yaprağı,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 tutam karabiber,
  • 1 tutam kırmızı pul biber,
  • 5 su bardağı su,
  • 1 tutam tuz,
Tereyağlı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle kırmızı mercimekleri iyice yıkayıp bir tencere içerisine aktarın. Daha sonra ince ince doğramış olduğunuz kuru soğanı da ekleyerek üzerine ılık su ile doldurun. Ardından soyup küp-küp doğradığınız patatesi ve aynı şekilde soyarak dilimlediğİniz domatesi de tencerenin içine aktararak kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakın. İyice kaynayarak ezilme derecesine gelen mercimek ve diğer sebzelerin olduğu tencereyi ocağın üzerinden alarak belli bir süre soğumaya bırakın. Ilık bir kıvam alan mercimekli sebzeler bir mikser yardımıyla iyice ezilerek tüm malzemeler birleştirilir. Daha sonra koyu bir kıvam alan çorbanın içine bir miktar daha ılık su ekledikten sonra tekrar ocağın üzerine konularak kısık ateş üzerinde kaynatılmaya bırakılır. İçine isteğinize göre karabiber pul biber ve bir tutam tuz atın ve en son olarak da defne yaprağı ekleyerek iyice kaynatın. Mercimek çorbası kaynayana kadar diğer taraftan da bir tava içerisine tereyağı konularak ocağın üzerinde iyice eritilir ve kızartılarak kullanıma hazır hale getirilir. Tüm işlemler yapılıp çorbanın da kaynama süresi dolduktan sonra bir servis kasesinin içine bir miktar mercimek çorbası konulur ve üzerine bir miktar tereyağı gezdirilir. İsteğinize göre limon suyu ile de tatlandıracağınız tereyağlı mercimek çorbasının yapılışı bu şekilde olmaktadır.

Tereyağlı Mercimek Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Gendime Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gendime Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri Oktay Usta

Çorba Tarifleri Oktay Usta

Bebeklere Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köylü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köylü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Süt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kafkas Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri