Paça Çorbası Nedir? Paça çorbası, koyun, keçi veya dana gibi hayvanların dirsek altı kısımlarından yapılan bir çorba türüdür. Lezzeti oldukça farklı ve zengindir. İlk kez tadanlar, daha önce denemedikleri için pişman olabilirler. Genellikle Kurban Bayramı döneminde, hayvanların ayakları temizlenip buzdolabına konularak kışın soğuk havalarda içimizi ısıtacak bir çorbadır. Bu çorbayı yapmadan önce paçaların nasıl temizlendiğini bilmek önemlidir. Paça Nasıl Temizlenir? Kasaptan alınan koyun paçaları genellikle temizlenmiş olarak gelir. Ancak üzerindeki ince tüyleri tamamen yok etmek için paçaları ocak üzerinde tütsüleyin. Tütsüleme işleminden sonra sert bir bezle paçaları ovarak temizleyin ve bol su ile yıkayın. Daha sonra tencereye paçaları koyarak üzerine su ilave edin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra paçaların suyunu süzün. Paçaları düdüklü tencereye koyarak üzerine bir miktar su ilave edin ve bir bütün soğan ekleyerek ağzını kapatın. En az yarım saat kaynatarak pişirin. Suyun içinden alınan paçaları kemiklerinden ayırın. Paça Çorbasının Terbiyesi Nasıl Yapılmalıdır? Tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ve üzerine bir miktar un ilave edin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurduktan sonra ocaktan alın. Bir bardak yoğurt ve haşladığınız paça suyundan bir bardak koyarak güzelce çırpın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin. Paça Çorbasının Faydaları Nelerdir?
Paça Çorbasının Zararları Nelerdir?
Paça Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Paça Çorbasının Terbiyesi İçin
Meyanesi İçin
Paça Çorbasının Üzeri İçin
Sağlık yönüyle şifa kaynağı olan paça çorbasının hazırlanmasında öncelikle paçaları ocağa alarak tütsüleyin. Tütsüledikten sonra bol su ile yıkayarak tütsü siyahlığından temizleyin. Ardından düdüklü tencereye koyarak üzerine bir miktar su ve tuz ilave edip tencerenin ağzını kapatın. Bir saat kadar pişmesi için bekleyin. Paçanın terbiyesi için 4 yemek kaşığı un ve su yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Üzerine pişen paça suyundan da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çorbanızın meyanesi için 2 yemek kaşığı doğal sirke ile bir diş sarımsağı ezerek çorbaya ilave edin. 5 dakika daha karıştırın. Bu sosu servis tabaklarına aldıktan sonra herkes üzerine dökebilir. Paça çorbasının son aşaması ise ufak bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Üzerine pul biber koyarak yağda kavurmaya başlayın. Çorbanın üzerine dökün. Paça çorbasını sıcak bir şekilde servis ederseniz daha lezzetli olur. Paça çorbası üç aşamadan oluşan vitamin ve lezzet deposu bir çorbadır ve güvenle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. |