Yeşil Mercimek Çorbası Erişteli Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Yeşil Mercimek Çorbası Erişteli Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Mercimek Çorbası Erişteli

Özellikle soğuk kış aylarında iç ısıtan, doğal ve sağlıklı bir çorba olan erişteli yeşil mercimek çorbasının hazırlanması oldukça basittir. Bu çorba, mideyi rahatlatıcı özelliği sayesinde mide sorunu yaşayan kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Ayrıca, besleyici değeri yüksek olan bu çorbayı 12 ayını doldurmuş bebekleriniz için blenderdan geçirerek güvenle sunabilirsiniz.

Yeşil Mercimek Çorbası Erişteli için Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı erişte
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1,5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Yeşil Mercimek Çorbası Erişteli Nasıl Yapılır?

Çorbamızın yapımına ilk olarak 1 su bardağı yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük bir çorba tenceresine alıp mercimeklerin üzerini 1-2 parmak aşacak kadar su ilave ederek haşlanması için ocağa alın. Mercimekler haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzerek bir kenarda beklemeye bırakın.

Ayrı bir tencereye zeytinyağını ilave edip tencereyi ocağa koyarak yağın ısınmasını sağlayın. Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik kıyarak ısınan yağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmakta olan soğan ve sarımsağın üzerine domates salçası ve biber salçası ilave ederek birkaç dakika daha kavurun. Kavrulan salçaların üzerine et veya tavuk suyunu ve 1,5 litre suyu ekledikten sonra çorbayı kaynamaya bırakın.

Kaynamakta olan çorba suyunun üzerine önceden haşlanmış yeşil mercimeği ilave edin ve mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mercimekler piştikten sonra üzerine yarım su bardağı erişteyi, yeteri kadar tuz ve karabiber ilave ederek erişteler yumuşayana kadar pişirin.

Çorbanın son aşamasında ufak bir tavada tereyağını eriterek ocağa alın. Yağ eridikten sonra üzerine kırmızı pul biber ve kuru nane ekleyerek karıştırın. Yağı yakmadan çorbanın üzerine dökerek karıştırın ve yeşil mercimek erişteli çorbanızı ocaktan alarak sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ülfet

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Erişteli yeşil mercimek çorbası yaparken mercimeklerin tam yumuşadığını nasıl anlayabilirim? Salça eklerken hangisi daha yoğun tat verir, domates salçası mı biber salçası mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ülfet,

Yeşil mercimeklerin tam yumuşadığını anlamak için bir kaç tane mercimeği kaşıkla alıp ikiye bölerek kontrol edebilirsin. Mercimeklerin iç kısmının da yumuşadığından emin olmalısın, aksi halde tam pişmemiş olabilirler.

Salça konusunda ise, biber salçası genellikle daha yoğun bir tat verir ve çorbanın lezzetini belirgin bir şekilde arttırabilir. Domates salçası ise daha hafif ve tatlımsı bir aroma katar. Hangisini kullanacağın tamamen damak zevkine bağlı olarak değişebilir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maraş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çorba Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri