Yeşil Mercimek Çorbası Erişteli Özellikle soğuk kış aylarında iç ısıtan, doğal ve sağlıklı bir çorba olan erişteli yeşil mercimek çorbasının hazırlanması oldukça basittir. Bu çorba, mideyi rahatlatıcı özelliği sayesinde mide sorunu yaşayan kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Ayrıca, besleyici değeri yüksek olan bu çorbayı 12 ayını doldurmuş bebekleriniz için blenderdan geçirerek güvenle sunabilirsiniz. Yeşil Mercimek Çorbası Erişteli için Gerekli Malzemeler
Yeşil Mercimek Çorbası Erişteli Nasıl Yapılır? Çorbamızın yapımına ilk olarak 1 su bardağı yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük bir çorba tenceresine alıp mercimeklerin üzerini 1-2 parmak aşacak kadar su ilave ederek haşlanması için ocağa alın. Mercimekler haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzerek bir kenarda beklemeye bırakın. Ayrı bir tencereye zeytinyağını ilave edip tencereyi ocağa koyarak yağın ısınmasını sağlayın. Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup incecik kıyarak ısınan yağın içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmakta olan soğan ve sarımsağın üzerine domates salçası ve biber salçası ilave ederek birkaç dakika daha kavurun. Kavrulan salçaların üzerine et veya tavuk suyunu ve 1,5 litre suyu ekledikten sonra çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynamakta olan çorba suyunun üzerine önceden haşlanmış yeşil mercimeği ilave edin ve mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mercimekler piştikten sonra üzerine yarım su bardağı erişteyi, yeteri kadar tuz ve karabiber ilave ederek erişteler yumuşayana kadar pişirin. Çorbanın son aşamasında ufak bir tavada tereyağını eriterek ocağa alın. Yağ eridikten sonra üzerine kırmızı pul biber ve kuru nane ekleyerek karıştırın. Yağı yakmadan çorbanın üzerine dökerek karıştırın ve yeşil mercimek erişteli çorbanızı ocaktan alarak sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |
Ülfet
13 Temmuz 2024 CumartesiErişteli yeşil mercimek çorbası yaparken mercimeklerin tam yumuşadığını nasıl anlayabilirim? Salça eklerken hangisi daha yoğun tat verir, domates salçası mı biber salçası mı?
Cevap yazAdmin
13 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Ülfet,
Yeşil mercimeklerin tam yumuşadığını anlamak için bir kaç tane mercimeği kaşıkla alıp ikiye bölerek kontrol edebilirsin. Mercimeklerin iç kısmının da yumuşadığından emin olmalısın, aksi halde tam pişmemiş olabilirler.
Salça konusunda ise, biber salçası genellikle daha yoğun bir tat verir ve çorbanın lezzetini belirgin bir şekilde arttırabilir. Domates salçası ise daha hafif ve tatlımsı bir aroma katar. Hangisini kullanacağın tamamen damak zevkine bağlı olarak değişebilir.
Afiyet olsun!