Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kesme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Çorba, Yöresel bir yemek olan kesme çorbasının asıl adı Erzurum kesmesi olarak da bilinir. Kesme ise erişteye verilen addır. Lezzetli bir çorba olan kesme çorbası soğuk kış günlerinde içimizi ısıtır.


Kesme Çorbası Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı ıslatılmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte ev yapımı
  • 2 litre et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 adet soğan

Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?


Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine ince kıyılmış soğan ilave edilerek kavrulur daha sonra salça eklenerek pişirilmeye devam edilir. Tercihe bağlı tuz ve et suyu konulup bir süre kaynatılır. Yeşil mercimek ilavesi gerçekleştikten sonra 15 dakika daha kaynatılıp içerisine kesme dediğimiz ev yapımı eriştemiz eklenerek 15 dakika daha pişirilir. Kırmızı biber ve nane eklenip altı kapatılır 5 dakika dinlendirip sıcak servis yapılır.

Kesme Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Evde Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimek Çorbası Tarifi Oktay Usta

Mercimek Çorbası Tarifi Oktay Usta

Güncel

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6