Kesme Çorbası Yöresel bir yemek olan kesme çorbasının asıl adı Erzurum kesmesi olarak da bilinir. Kesme, erişteye verilen addır. Lezzetli bir çorba olan kesme çorbası, soğuk kış günlerinde içimizi ısıtır. Kesme Çorbası Malzemeleri
Kesme Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine ince kıyılmış soğan ilave edilerek kavrulur. Daha sonra salça eklenerek pişirilmeye devam edilir. Tercihe bağlı olarak tuz ve et suyu eklenip bir süre kaynatılır. Islatılmış yeşil mercimek ilavesi yapıldıktan sonra 15 dakika daha kaynatılır ve içerisine kesme dediğimiz ev yapımı erişte eklenerek 15 dakika daha pişirilir. Kırmızı biber ve nane eklenip altı kapatılır. Çorba, 5 dakika dinlenmeye bırakıldıktan sonra sıcak olarak servis edilir. Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları Kesme çorbasının lezzetini artırmak için et suyu yerine kemik suyu da kullanılabilir. Ayrıca, ev yapımı erişteler yerine marketten alınan hazır erişteler de kullanılabilir, ancak ev yapımı erişteler çorbanın geleneksel lezzetini daha iyi yansıtır. Yeşil mercimeklerin önceden ıslatılması, pişirme süresini kısaltır ve mercimeklerin daha yumuşak olmasını sağlar. Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını isteğinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Kesme çorbası, yanında taze ekmek veya köy ekmeği ile servis edildiğinde daha doyurucu ve lezzetli bir öğün sunar. Afiyet olsun! |