Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı kabak çorbası; oldukça kolay, pratik ve lezzetlidir. Akşam yemeklerinde nefis, lezzetli başlangıçlar yapmak isteyenlere çok özel bir çorbadır. Sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan tatlı kabak çorbası özellikle çocukların yemesi gereken çorbalar arasındadır.

Tatlı kabak hem hafif hem de oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Tatlı kabağının sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Her şeyden önce tatlı kabağın renginden dolayı karotenoid olduğu söylenebilmektedir. Antioksidan özelliği sayesinde kalbi, cildi koruyan birçok etkiye sahiptir. Aynı zamanda tatlı kabağı güneşten alınan zararlı ultraviyole ışınların etkileri sebebiyle meydana gelen zararlı maddelere karşı savaş açan bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterol seviyesini kontrol altında tutar ve yaşlanma etkilerini geciktirir. Tatlı kabağın içerisinde bol miktarda potasyum ve çinko bulunmaktadır. Şimdi tatlı kabak çorbasının malzemelerine bir göz atalım;


Tatlı kabak çorbası tarifi için gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı püre haline getirilmiş tatlı kabak
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
  • 1 adet orta boy ince kıyılmış kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • Yarım su bardağı krema
  • 5 adet tane karabiber
Öneri; tatlı kabaklarını doğradıktan sonra derin bir tencere içerisinde üzerini geçecek kadar suda haşladıktan veya fırında düşük ısıda uzun süre pişirdiğiniz tatlı kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz. Ayrıca krema kullanmadan da çorbayı hazırlamanız mümkündür. Kilo problemi olan kişiler veya kilosunu kontrol altında tutmak isteyenler krema kullanmamaya özen göstermelidir. Krema çorbaların kalori miktarını önemli derecede arttırmaktadır. Kalori miktarının yüksek olması kilo almanıza neden olacaktır.


Tatlı kabak çorbası tarifi nasıl yapılır?


İlk önce çorbayı pişireceğiniz tencere içerisine tavuk suyunu, tuzu, tatlı kabağı püresini, ince kıyılmış kuru soğanı, kekiği, tane karabiberi ve ince kıyılmış sarımsağı koyarak ocak üzerinde kısık ateşte yaklaşık yarım saat boyunca karıştırarak pişirin. Çorbayı sürekli karıştırmanız gerekli aksi halde çorba dibine tutabilir. Yarım saat sonra hazırladığınız karışımı ocak üzerinden alın ve karıştırıcı yardımıyla tüm malzemeyi pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Pürüzsüz hale gelen çorba karışımını tekrar ocak üzerine alın. Yavaş yavaş ilave edeceğiniz krema ile 5 dakika daha çorbayı güzelce kaynatın. 5 dakika sonra ocağın altını kapatın. Tatlı kabak çorbasını sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Tatlı Kabak Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Basit Çorba Tarifleri

Basit Çorba Tarifleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövmeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövmeli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sıkıcık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sıkıcık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Güncel

Gerdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Gerdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dukan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Dukan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6