Sütlü Şehriye Çorbası Sütlü şehriye çorbası, her öğün tercih edilen ve özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi haline gelen çorbalar arasında yer almaktadır. Yetişkinler ve çocuklar tarafından sevilerek tercih edilen bu çorba hem doyurucu hem de yüksek vitamin değerine sahiptir. Anneler, bebeklerine belli bir yaştan sonra besleyici olması için çorba çeşitlerini kullanmaktadır. Sütlü şehriye çorbasının tarifi aşağıda verilmiştir: Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır? Öncelikle tencereye 2 çorba kaşığı yağ koyun ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra suyu, sütü ve şehriyeyi ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayana kadar sürekli aynı yönde karıştırın. Bu, sütün kesilmemesi için önemlidir. Şehriyeler pişmeye yakın tuzunu ve naneyi ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Çorba piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servis yapın. Sütlü şehriye çorbası, besleyici ve lezzetli bir çorba olup, özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak ideal bir seçenektir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Sütlü şehriye çorbası, içeriğinde bulunan süt ve şehriye sayesinde yüksek kalsiyum ve karbonhidrat değerlerine sahiptir. Bu çorba, çocuklar ve yaşlılar için besleyici bir öğün alternatifi sunar. Çorbanın içerisine ekleyebileceğiniz ekstra malzemelerle (örneğin havuç veya bezelye) besin değerini daha da artırabilirsiniz. Ayrıca, çorbanın üzerine tereyağında kızartılmış kırmızı biber ekleyerek lezzetini daha da zenginleştirebilirsiniz. |