Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte çorbası, Türk mutfağının sevilen ve besleyici çorbalarından biridir. İki ana çeşidi bulunan bu lezzetli çorba, yoğurtlu ve mercimekli olarak yapılabilir. Hem pratik hem de ekonomik bir seçenek olan erişte çorbası, genellikle kış aylarında tüketilmek üzere evlerde hazırlanır. Kışın erişte, mercimek ve yoğurt kullanılarak yapılan bu çorba, sofralarda sıklıkla yer alır.

Erişte Çorbası Malzemeleri

  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir çay bardağı erişte
  • Bir litre su (et suyuyla karışık)
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Tuz (arzu edilirse limon suyu)

Hazırlanışı

1. Soğanlar küp küp doğranır ve yağda kavrulur; zeytinyağı da kullanılabilir.

2. Kavrulan soğanın üzerine un ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.

3. Daha sonra salça eklenir ve karıştırarak sotelenir.

4. Yavaş yavaş su eklenir ve sürekli karıştırmak gerekir.

5. Son olarak erişte eklenir ve ara ara karıştırılarak pişirmeye devam edilir.

6. Üzerine nane eklenir ve çorba servise hazır hale gelir.

Yoğurtlu Sarımsaklı Erişte Çorbası Malzemeleri

  • Beş-altı su bardağı su
  • Üç su bardağı tavuk ya da et suyu
  • İki çay bardağı erişte (kısa ve ince olmalı ya da kırabilirsiniz)
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Bir kase yoğurt

Terbiyesi İçin

  • İki diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım su bardağı yoğurt suyu veya su

Üzerine

  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kuru nane

Yoğurtlu Sarımsaklı Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye suyu veya tavuk ya da et suyunu koyun. İçine bir miktar tuz ve sıvı yağ ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Kaynayan suya erişteleri ekleyin ve yapışmaması için sürekli karıştırarak hafif ateşte pişmeye bırakın. Erişteler pişerken başka bir kapta terbiyeyi hazırlayın. Unu, yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve suyu ekleyip hiç topak kalmayacak şekilde çırpın.

Pişen eriştelere yavaş yavaş terbiye ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için terbiyeye bir kaşık kaynar çorbadan ilave edip karıştırın, tekrar bir kaşık daha ekleyin. Bu şekilde terbiye parmağınızın yanmayacağı sıcaklığa kadar devam edin. Sonrasında yavaş yavaş çorbanın içine ekleyin ve tencerenin ağzını kapatmadan bir süre pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını hiç kapatmayın. Bir süre terbiyeyle birlikte pişirip, tuzunu ve baharatlarını ekleyin. En son yağları ve naneyi kavurup üzerine dökün ve ocaktan alın. Sıcak olarak ya da ılık olarak ikram edilebilir, fakat sıcak içilmesi önerilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri