Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte çorbası, iki çeşit yapılmaktadır. Yoğurtlu ve mercimekli olmak üzere. Hem pratik hem masrafsız bir çorbadır. Erişte evlerde kışa hazırlık için kesilir. Kışın erişte, mercimek ve yoğurtla yapılarak zevkle tüketilir.


Erişte Çorbası Malzemeleri

  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir çay bardağı erişte
  • Bir litre su (Et suyuyla karışık)
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı nane
  • Tuz, arzu ederseniz limon suyu
Soğanlar küp-küp doğranır ve yağda kavrulur, zeytinyağı da kullanılabilir. Kavrulan soğanın üzerine unu ilave ediyoruz ve kavurmaya devam edilir. Daha sonra salçayı da koyuyoruz ve karıştırarak soteliyoruz. Yavaş yavaş suyu ekliyoruz devamlı karıştırmak gerekir. Son olarak erişteyi koyarak ve ara ara karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Üzerine nane ekleyip ve yemeğimiz servise hazır hale gelir.


Yoğurtlu sarımsaklı erişte çorbası malzemeler

  • Beş altı su bardağı su
  • Üç su bardağı tavuk ya da et suyu
  • İki çay bardağı erişte (Kısa ve ince olmalı ya da kırabilirsiniz)
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • İki yemek kaşığı sıvı yağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Bir kâse yoğurt

Terbiyesi için

  • İki diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım su bardağı yoğurt suyu veya su

Üzerine
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • İki yemek kaşığı sıvı yağı
  • Kuru nane

Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye suyumuzu veya bunlar bulunmuyorsa tavuk ya da et suyunu koyalım içine bir miktar tuz ve sıvıyağ ekledikten sonra kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya erişteler eklenir yapışmaması için sürekli karıştıralım ve hafif ateşte pişmeye bırakılır. Erişteler pişerken başka bir kapta terbiyeyi hazırlayalım. Unu, yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve suyu ekleyip karıştırıp hiç topak kalmayacak biçimde çırpılır.

Pişen eriştelere yavaş yavaş ilave edeceğiz fakat yoğurdun kesilmemesi için terbiyeye bir kaşık kaynar çorbadan ilave edip karıştırılır, tekrar bir kaşık daha, bu şekilde terbiye parmağın yanacağı sıcaklığa kadar devam edelim. Sonrasında yavaş yavaş çorbanın içine eklenip, tencerenin ağzını kapatmadan bir süre pişirilir. Piştikten sonra tencerenin kapağı hiç kapatılmaz. Bir süre terbiyeyle beraberde pişirip, tuzunu, baharatlarını eklenir.
En son yağları ve naneyi kavurup üzerine dökülür ve ocaktan alınır. Sıcak olarak ya da ılık olarak ikram edilebilir. Fakat sıcak içilmesi önerilir.

Erişte Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ezogelin Çorba Kalori Oranı

Ezogelin Çorba Kalori Oranı

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6