Tatlı Çorba Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Tatlı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı çorba, adını ilk duyduğunuzda size ilginç gelebilir. Ancak, Bayburt yöresine ait bu lezzetli çorba, tadına baktığınızda sizi kendine hayran bırakacak. Biraz aşureye benzeyen bu çorba, özellikle bayramlarda ikram edilen muhteşem bir lezzettir. Enerji deposu olan bu çorba, özel günlerinizde sofralarınızı şenlendirecek. Yapımı zor gibi görünse de, önceden hazırladığınız malzemeleri bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. Şimdi hep birlikte tatlı çorbamızı hazırlamaya başlayalım. Kolay gelsin.

Tatlı Çorba İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilo aşurelik buğday
  • 1 kase kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru erik
  • 2 su bardağı kuru kuşburnu
  • 3-4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4-5 litre su
  • Üzerine koymak için, iri çekilmiş ceviz
Tatlı Çorba Nasıl Yapılır?

Öncelikle çorbanın yapımında kullanacağınız aşurelik buğdayın akşamdan ıslatılması ve sarı suyunun çıkarılması gerekmektedir. Hazırlıklarımıza tüm malzemeleri ayrı ayrı pişirmekle başlayalım. Önce kuşburnu iyice yıkanmalı ve tencerede suyla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilmelidir. Daha sonra tel süzgeçten yumuşamış kuşburnu ezilerek geçirilir. Bunu birkaç defa yaparsanız daha pürüzsüz bir karışım elde edebilirsiniz.

Nohut da, buğday gibi, akşamdan ıslatılırsa daha kolay pişer. Nohudu fazla dağılmayacak şekilde diri olarak haşlayın. Yarı pişmiş olsun. Bunu iyice kabarmış ve suyu süzülmüş olan buğdayla birlikte geniş bir tencereye alın. Bu arada kuru erik, kuru üzüm, kuru kayısı iyice yıkanmış ve suyun içinde bekliyor olsun. Bu esnada kuru meyveler kabarır. Ancak sularını fazla koymayın. Kabarmış olanları buğday ve nohut karışımının içine suları ile birlikte ilave edin. Elde ettiğiniz pürüzsüz kuşburnu suyunu da buna ilave edin. Bu malzemeleri ocağa koyarak kaynatmaya başlayın.

Şimdi bir kasede su ve 2 yemek kaşığı unu iyice çırpın. Daha sonra tencerede kaynamakta olan malzemelerin içine karıştırarak ilave edin. Kaynama sırasında tatlı çorbayı sürekli şekilde karıştırın. Malzemeler pişmeden yaklaşık 15 dakika önce toz şekeri içine ilave edin. Toz şekerin ölçüsünü versek de, siz kendi damak tadınıza uygun şekilde ayarlayabilirsiniz. Çorbanın kıvamı çok koyu olmayacak; eğer koyu olduğunu düşünüyorsanız, içine biraz su ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra tatlı çorba soğumaya bırakılır. Daha sonra çorbayı kaselere alın. Üzerlerini iri çekilmiş cevizle süsleyin. Arzu ederseniz fındık gibi malzemeler de koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

1 Yaş Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

1 Yaş Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Çorbası Yapımı ve Malzemeleri

Mercimek Çorbası Yapımı ve Malzemeleri

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Güncel

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri