Sütlü Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Sütlü Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü ıspanak çorbası, oldukça basit bir hazırlama yöntemine sahip olup, dört mevsim boyunca kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle yapılabilir. Üstelik vitamin deposu olan bu çorba, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya adaydır.

Gerekli Malzemeler

  • 1 bağ (yaklaşık yarım kilo) ıspanak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya yarım çay bardağı zeytinyağı (1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı bir arada da kullanılabilir)
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 500 ml günlük süt (1 bardak süt ile 100 ml civarında pastörize krema da kullanabilirsiniz)
  • Süt miktarına göre 2 veya 4 bardak su
  • 1 yumurta sarısı
  • Birkaç damla limon suyu
  • Tuz ve karabiber
  • Servis sırasında 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı tepeleme pul biber ve 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Sütlü Ispanak Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanaklar bol suda bekletilerek kumlarından ve tarım ilaçlarından arındırılır. Ardından akan suda güzelce yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Soğanlar küçük küpler halinde doğranarak derin bir tencereye konan ve ısıtılan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.

İyice süzülmüş olan ıspanaklar elle iri parçalara ayrılarak tencereye eklenir. Yeşil yaprakların rengi biraz soluncaya kadar, soğanlarla birlikte çevrilir. Sonra un eklenerek biraz daha karıştırılır. Süt, tuz, karabiber ve su tencereye eklenerek, unların topak olmaması için bir çırpıcı yardımı ile kaynayana kadar karıştırılır.

Eğer daha hızlı bir pişirme isteniyorsa, önceden hazırlanacak olan beşamel sosa bir bardak kaynar su eklenerek ıspanaklara eklenebilir. Kaynayan çorbanın altı kısılır ve ıspanaklar iyice yumuşayana dek pişirilir.

Pişen çorbanın altı iyice kısılır ve ayrı bir kasede çırpılmış olan yumurta sarısı ve limon suyu eklenerek çorba iyice karıştırılır. Ocağın altı kapatılır ve ılınan çorba blenderden geçirilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir.

Servis esnasında, tereyağı ısıtılarak pul biber eklenir ve köpürene kadar ateşte tutulur. Kızdırılmış yağ, servis kaselerine alınan çorbaların üzerine birer kaşık gezdirilir. En üste de bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek servis edilir.

Besin Değeri ve Sağlık Faydaları

Sütlü ıspanak çorbası, içindeki ıspanak, süt ve kaşar peyniri rendesi ile oldukça besleyicidir. Ispanak, demir, kalsiyum, magnezyum ve A, C, E, K vitaminleri açısından zengindir. Süt ise kalsiyum ve D vitamini kaynağı olarak kemik sağlığını destekler. Kaşar peyniri ise protein ve kalsiyum bakımından katkıda bulunur.

Çocuklar İçin İdeal

Üstelik ıspanak yemeyen çocuklara, ıspanağı sevdirecek bir lezzete sahiptir. Bu sebepten sık pişirilip, tüketilecek bir çorba seçeneğidir.

Afiyet olsun.

Sütlü Ispanak Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sıkıcık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sıkıcık Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hafif Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Hafif Çorba Tarifleri ve Malzemeleri