Mercimek Çorbası DüdüklüdeMercimek çorbası, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Herkesin severek tükettiği bu çorba, bazı insanlar tarafından sabah kahvaltılarında bile tercih edilebilir. Damak tadına göre çeşitli şekillerde hazırlanan mercimek çorbası, bol tereyağı ve et suyu ile ayrı bir lezzet kazanır. Ayrıca, içerisine birkaç parça kemik eklenerek de tatlandırılabilir. Sebzeli Mercimek Çorbası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Sebzeli Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?Sebzeli mercimek çorbasının yapımının kısa sürede tamamlanabilmesi için düdüklü tencere tercih edilmelidir. Düdüklü tencereye soğan soyulup dörde bölünerek eklenir. Üzerine biberler birkaç parçaya bölünerek konulur. Patates ve havuç soyulup dilimlenir, domates doğranır ve mercimek yıkanarak ilave edilir. Tereyağı, nane, pul biber, tuz ve bir parça kemikli et de eklenir. Üzerine yaklaşık bir buçuk litre kaynar su eklenir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Düdüklü tencere ses çıkarmaya başladığında, üzerindeki düğme kapatılır ve on dakika daha pişirilir. Altı kapatılır ve düdüklü tencerenin havası çıktıktan sonra kapağı açılır. Çorba blenderden geçirilir. Koyuluğuna göre gerekirse sıcak su eklenir ve tekrar ocağa alınarak beş dakika daha kaynatılır. Limon ile sıcak servis edilir. Ekstra BilgilerMercimek çorbası, besleyici ve doyurucu bir çorba çeşididir. İçerdiği protein ve lif sayesinde uzun süre tok tutar. Aynı zamanda, düşük kalorili bir çorba olduğu için diyet yapanlar tarafından da tercih edilebilir. Mercimek çorbası, içerdiği sebzeler ve baharatlarla da bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, çorbanın içine eklenen kemikli et, çorbaya ayrı bir lezzet katarken, kemik suyu sayesinde de çorbanın besin değeri artırılır. |
Merhaba ben mercimek çorbasını çok severim çok severek tüketirim. Kışında sıklıkla yaptığım bir çorba türüdür. Fakat ben içerisine kemikli et attığım zaman soğuduktan sonra kalıp gibi oluyor. Çok koyulasiyor ne yapmam gerekiyor acaba bilgi verir misiniz
Cevap yazMerhaba İsaf,
Mercimek çorbasınızın koyulaşmasını önlemek için, çorbayı pişirdikten sonra soğumadan hemen önce bir miktar su ya da tavuk suyu ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, kemikli et yerine sadece et suyu kullanmayı da deneyebilirsiniz. Bu, çorbanın kıvamını daha stabil tutabilir. Afiyet olsun!