Kırmızı Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifi
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kırmızı Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifi

Kırmızı mercimek çorbası Oktay Usta: yemek sofralarında en fazla tercih edilen çorba türlerinden biridir. Yapılması oldukça basit, lezzeti hoş bir çorba çeşididir. Soğuk havalarda içimizi ısıtan mercimek çorbasını çoğu insanlar kahvaltılık olarak yemektedir. Kırmızı mercimek tam bir vitamin deposudur. Kısaca kırmızı mercimeğin yararlarından söz ederek çorba tarifine geçelim.


Kırmızı Mercimeğin Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek lif içeriği sayesinde kalın bağırsağın düzenli çalışmasını kolaylaştırır.
  • Yüksek tansiyonu düşürücü bir etkeni bulunmaktadır
  • Demir içeriği en çok olan besinlerden en başında yer almaktadır
  • Anne sütünü arttırıcı bir etkisi özelliği bulunmaktadır.
  • Protein yönünden oldukça zengin bir besindir.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkeni bulunmaktadır.
  • Kanda kolesterol oranını düşürür ve kan akışını düzenlenmesini sağlar.
  • Bağırsakları çalıştırarak vücudu zararlı maddelerin atılmasını sağlar.
  • Kabızlığa karşı oldukça faydalıdır.
  • Kan yapıcı bir özelliği bulunmaktadır.
  • Bedensel ve zihinsel gücün artmasını sağlar.
  • Kırmızı mercimek haşlanarak suyu tüketildiği hallerde göğsü yumuşatarak öksürüğü engeller.
  • Vücuda kuvvet ve direncinin artırılmasına yardımcı olur.
  • Sinir sistemi ve mideyi ferahlatır.
  • Cinsel isteği arttır ve vücut yorgunluğunu alır.

Kırmızı Mercimek Çorbası Malzemeleri

  • 1 su bardağı kadar kırmızı mercimek
  • 1 tane orta boy kadar kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kadar domates salçası
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kadar un
  • 1 kahve kaşığı kadar tuz
  • 1 kahve kaşığı kadar nane
  • Kırmızı pul biber eklenir
  • 5-6 su bardağı kadar sıcak su veya tavuk suyu

Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?


Çorbayı pişireceğiniz tencereye 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave ederek ısıtın. Isınan yağın üzerine ince doğranmış kuru soğanı ekleyin ve altı kısık ocakta soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanın üzerine unu eklenerek pişirmeye devam edilir. Unun kokusu alındıktan sonra salçayı eklenir ve 2-3 dakika kadar daha pişirilir. Kavrulan malzemelerin üzerine 1 su bardağı kadar su eklenerek kaynayıncaya kadar karıştırılır.

Kaynayan malzemelerin üstüne tavuk suyu ya da normal suyun hepsini ilave edilir. Ardından kırmızı mercimekleri destekleyerek karıştırın. Bu aşamada ocak açılır sonuna kadar. Zaman zaman karıştırarak yaklaşık yarım saat kadar kaynatılır. Ocağın altını kapatmadan önce tuzu eklenir.

Son olarak ufak bir tavaya sıvı yağı koyarak yağ kızdırılır. Üzerine naneyi ve kırmızı biberi koyarak hafiften kavurun ve pişirdiğiniz çorbaya ilave edilir. Kırmızı mercimek çorbası yemeye hazır afiyet olsun.

Kırmızı Mercimek Çorbası Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Emine Beder Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Emine Beder Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası ve Malzemeleri

Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

9 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

9 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6