Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Başı Çorbası

Ispanak, mevsiminde taze olarak bolca bulunan ve tüketilmesi gereken sebzelerin başında gelir. Her ne kadar sevilerek tüketilmese de, ıspanak oldukça lezzetli ve besleyici bir sebzedir. Ancak yanlış pişirme teknikleri nedeniyle ıspanağın faydalarından yeterince yararlanmak mümkün olmayabilir. Ispanak ile yapılan yemeklerde yapılan en büyük hata, ıspanağın suyunun süzülerek boşa gitmesidir. Bu nedenle, ıspanağın en faydalı hali çorba yapılarak tüketilmesidir. Bugün size, ıspanak başı çorbasının nasıl yapıldığını paylaşacağım. Çoğu zaman ıspanağın yapraklarını kullanarak yapılan böreklerden arta kalan ıspanak başı ile çok lezzetli ıspanak başı çorbası yapılmaktadır. Bu lezzetli çorba ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Ispanak başı çorbasını deneyin, iddia ediyoruz vazgeçemeyeceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Ispanak Başı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı erik ekşisi ya da nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz ve su

Ispanak Başı Çorbası Nasıl Pişirilir

Tencerenin içerisine kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin ve üzerine zeytinyağı koyduktan sonra ocağa alın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak pembeleşmesini sağlayın. Pişen soğanın içerisine salça ve yeteri miktarda su ekleyin. Kaynamaya başlayan çorbanın içine mercimeği yıkayıp süzdükten sonra ilave edin. Mercimekler yumuşayana kadar biz de ıspanak başı çorbasının ıspanaklarını ayıklayalım. Bildiğiniz gibi ıspanak, kum ve toprak kalmayacak şekilde yıkanması gereken bir sebzedir. İyi bir sonuç elde edebilmek için ayıklama ve yıkama işlemini iyi yapmak gerekir.

Yaprak kısımlarını ayırdığımız ıspanakların baş ve sap kısımlarını doğrayın. Yaprak kısımlarını börek veya dolma içi hazırlarken kullanabilirsiniz. Birkaç kez yıkayıp süzdükten sonra, ıspanakların üzerine geçecek kadar su ekleyip biraz sirke ilavesi yaparak daha iyi sonuç alabilirsiniz. Ispanakları süzün ve mercimeğe ilave edin. Yeterli miktarda tuz ekleyip karıştırın. Bu şekilde bir süre pişen ıspanak başı çorbasının piştiğini kontrol ederek ocaktan alabilirsiniz. Dinlendirdiğiniz çorbayı servis edeceğiniz kaselere koyun ve üzerine nar ekşisi gezdirin. Nar ekşisi veya erik ekşisi yoksa limon da aynı şekilde kullanılabilir. Bu, ıspanak çorbasının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Ispanak başı çorbasını sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tuğçe

12 Temmuz 2024 Cuma

Ben de ıspanak başı çorbası yapmayı denedim ama ıspanağın suyunu süzmeden kullanmanın faydaları konusunda emin değilim. Bu şekilde gerçekten daha mı besleyici oluyor? Ayrıca nar ekşisi yerine limon kullanmak tat farkı yaratır mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tuğçe hanım,

Ispanak suyunu süzmeden kullanmak, çorbanızın içindeki besin değerlerini korumanıza yardımcı olabilir. Ispanağın suyunda da birçok vitamin ve mineral bulunur, bu yüzden süzmeden kullanmak besleyiciliği artırabilir. Nar ekşisi yerine limon kullanmak ise tat farkı yaratabilir; nar ekşisi daha tatlı ve ekşi bir aroma sunarken, limon daha keskin ve taze bir ekşilik katacaktır. Hangi tadı tercih ettiğinize bağlı olarak seçim yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Çorba Çeşitleri Oktay Usta

Çorba Çeşitleri Oktay Usta

Güncel

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri