Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ispanak Başı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak başı çorbası, Mevsiminde taze olarak bolca bulunan ve tüketilmesi gereken sebzelerin başında ıspanak gelmektedir. Ispanak her ne kadar sevilerek tüketilmese de çok lezzetli bir sebzedir. Maalesef yanlış pişirme teknikleri yüzünden ıspanağın faydalarından yeterince faydalanmak mümkün olmaz. Ispanak ile yapılan yemeklerde yapılan en büyük yanlış ıspanak suyunun süzülerek boşa götürülmesidir. Bu nedenle ıspanağın en faydalı hali çorba yapılarak tüketilmesidir. Bunun için bugün size ıspanak başı çorbası nasıl yapılır onu paylaşalım. Çoğu zaman ıspanağın yapraklarını kullanarak yapılan böreklerden arta kalan ıspanak başı ile çok güzel ıspanak başı çorbası yapılmaktadır. Sizde bu lezzetli çorba ile vücudunuzun bağışıklığını güçlendirebilirsiniz. Ispanak başı çorbasını deneyin iddia ediyoruz vaz geçemeyeceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.


Ispanak başı çorbası için gerekli malzemeler

  • 1 kg ıspanak,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı erik ekşisi ya da nar ekşisi,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • Tuz ve su.

Ispanak başı çorbası nasıl pişirilir


Tencerenin içerisine kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin ve üzerine zeytinyağı koyduktan sonra ocağa alın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak pembeleşmesini sağlayın. Pişen soğanın içerisine salça ve yeteri miktarda su koyun. Kaynamaya başlayan çorbanın içine mercimeği yıkayıp süzdükten sonra ilave edin. Mercimekler yumuşayana kadar bizde ıspanak başı çorbasının ıspanaklarını ayıklayalım. Bildiğiniz gibi ıspanak kum ve toprak kalmayacak şekilde yıkanması gereken bir sebzedir. İyi bir sonuç elde edebilmek için ayıklama ve yıkama işlemini iyi yapmak gerekir. Yaprak kısımlarını ayırdığımız ıspanakların baş ve sap kısımlarını doğrayın. Yaprak kısımlarını börek ya da dolma içi hazırlarken kullanabilirsiniz. Birkaç kez yıkayıp süzdükten sonra üzerini geçecek kadar su ile biraz sirke ilavesi yaparak daha iyi sonuç alabilirsiniz. Ispanakları süzün ve mercimeğe ilave edin. Yeterli miktarda tuz koyup karıştırın bu şekilde bir süre pişen ıspanak başı çorbasını piştiğini kontrol ederek ocaktan alabilirsiniz. Dinlendirdiğiniz çorbayı servis edeceğiniz kaselere koyun ve üzerine nar ekşisi gezdirin. Nar ekşisi, erik ekşisi yoksa limonda aynı şekilde kullanılabilir. Bu ıspanak çorbasının daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ispanak başı çorbasını sıcak olarak servis edin afiyet olsun.

Ispanak Başı Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantar Çorbası Oktay Usta

Mantar Çorbası Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salçalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Arpa Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Besleyici Bebek Çorbaları Nelerdir?

Besleyici Bebek Çorbaları Nelerdir?

Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifi

Kırmızı Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifi

Güncel

Mantılı Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mantılı Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6