Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dana Paça Çorbası Tarifi, Türk mutfağının yöresel çorbaları arasında yer alan şifalı dana paça çorbası asırlardan bu yana şifası ve insan sağlığı üzerindeki faydalarından dolayı mutfaklarımızda sıklıkla hazırlanan özellikle faydalarının ve lezzetinin bilincinde olanların sofralarında yer bulmaktadır. Ancak dana paça çorbası yapımının oldukça zahmetli olasından dolayı veya pişme esnasında kokusu yüzünden uzak duranların sayısı da bir hayli çoktur. Özellikle çocukların kemik sağlığını güçlendirmesi bakımından oldukça yararlı olan paça çorbası yaşlılarda da kemik yıkımına ve kemik erimesine karşı iyi bir koruyucu kalkan görevi görür. Paça çorbası kültürüne sahip olan yurdumuzda soğuk kış aylarında vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır. İnsan vücudu için gerekli olan eritrosit ve trombosit hücrelerinin üretimine yardımcı olan paça çorbası bağışıklık sistemin kuvvetlenmesini sağlamaktadır.


Dana Paça Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 2 adet temizlenmiş ve parçalanmış dana ayağı
  • Yeteri kadar su
  • Yeteri kadar tuz

Sosu için

  • 1 baş sarımsak
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 1 adet limon suyu
  • Terbiyesi İçin
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 kahve kaşığı karabiber

Dana Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Dana paça çorbası hazırlığımıza ilk olarak dana paça alırken aldığımız paçanın taze olmasına ve iyi temizlenmiş olmasına dikkat ederek parçalanmış dana ayaklarını tercih ederek başlayalım. Ardından ayakları ocağın üzerine alarak gözden kaçmış olan tüylerini tütsüledikten sonra bol su altında iyice ovuşturarak yıkayalım. Ardından temizliğinden emin olduğumuz dana ayaklarını basınçlı tencere alarak üzerine paçaların üzerini 2 parmak aşacak şeklide su ve tuz ekleyerek basınçlı tencereyi ocağa alalım ve yaklaşık 55-60 dakika kadar pişmeye bırakalım.

Ardından paça çorbamızın terbiyesi için uygun bir kâseye 4 yemek kaşığı un ve bir miktar su ekleyerek unu bulamaç kıvamına gelene kadar iyice karıştıralım. Bulamaç haline gelen karışımın üzerine paça suyundan ekleyip çorbanın üzerine ilave ederken bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyerek pişirmeye devam edelim.

Daha sonra paça çorbamızın sosu için bir baş sarımsağı iyice dövdükten sonra sirke ile paça çorbasına ilave ederek 10 15 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Paça çorbamızın en son işlemi olarak uygun bir tavaya tereyağı ilave edip erimeye bırakalım. Eriyen yağın üzerine yarım çorba kaşığı kadar kırmızı pul biber ekleyip yağı kızdırarak çorbanın üzerine dökerek paça çorbamızı ocaktan alalım. Servis esnasında çorba tabaklara alındıktan sonra üzerine limon suyu ve karabiber serpiştirerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Dana Paça Çorbası Tarifi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebeklere Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Domates Çorbası Tarifi

Oktay Usta Domates Çorbası Tarifi

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuşkonmaz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuşkonmaz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6