Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana çorbası, yöresel çorba tariflerinden biridir. Tarhana yapımı özellikle batı bölgelerinde çok yaygındır. Yaz döneminde olgun domates, kırmızı salçalık biber, kuru soğan, tarhana otu gibi malzemelerin iyice kaynatılmasıyla elde edilen karışımla tarhana hazırlanır. Bu yoğun karışıma un, irmik ve süzme yoğurt ilave edilerek hamur yoğurulur. Daha sonra bu hamur her gün yoğrularak yaklaşık 10 gün kadar beklenir. Daha sonra serilerek kurutulur ve ovalanarak kışlık tüketmek üzere tarhana hazırlanır. Tarhana yapılan evlerde buram buram kokusu yayılır. Hatta taze tarhananın lezzetine doyum olmaz. Bu çorbanın kışın üst solunum yolu hastalıklarına bile iyi geldiği bilinir. Yöresel olarak çeşitli şekillerde pişirilen bir çorbadır. Bazı yerlerde sade pişirilen tarhana çorbasının içine, bazen şehriye, haşlanmış nohut ilave edilir. Bazı yörelerde kıymayla hazırlanır. Şimdi birlikte tarhana çorbasının klasik tarifini birlikte hazırlayalım. Kolay gelsin.

Tarhana çorbası için gerekli malzemeler
  • 4 yemek kaşığı tarhana
  • 2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Et suyu ya da et suyu tableti
  • Üzeri için kuru nane
  • Yeteri kadar tuz
Tarhana çorbası nasıl yapılır?

İlk başta tarhanayı bir kâseye koyarak içine su ilave edin. Bu şekilde 1-2 saat bekletilirse, çorbanız pütürlü de olmaz. Daha sonra tencerenin içine zeytinyağını koyun. Ocakta kızdırdığınız yağın içine rendelenmiş domatesi koyun. Domates olmazsa içine domates salçasını koyun. Bunu orta ateşte pişirmeye başlayın. Ardından tencereye et suyunu ilave edin. Eğer et suyu olmazsa, normal su ve et suyu tableti koyabilirsiniz. Bunun içine kâsede erittiğiniz tarhanayı ilave edin. Tarhana çorbasının suyunu fazla koymayın. Eğer kıvamı koyu olursa sonradan ilave edebilirsiniz. Şimdi ağır ateşte sürekli karıştırarak çorbanızı pişirin. İçine yeteri kadar tuz koyabilirsiniz. Tarhana çorbasının kıvamı koyulaşıp, kaynadığı zaman servise hazır hale gelir. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine kuru nane koyarak, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tarhana Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çocuk Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Çocuk Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beş Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Beş Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6