Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli çorba hem doyurucu hem de besleyici tariflerden biridir. Genellikle kuzu etiyle hazırlanan bu çorbayı özellikle kışın yapmanızı öneririz. Özel davetlerinizde gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz çorbanın yapımında fazla zorlanmazsınız. Özellikle kuzu gerdan eti bu çorbayı yapmak için uygun. Bu bölge fazla yağlı olmadığından, lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Birlikte çorbamızı hazırlamaya başlayalım, akşama özel konuklarımız olacak. Kolay gelsin.


Etli çorba için gerekli malzemeler

  • 250 gram kuzu gerdan eti
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet limon
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke

Etli çorba nasıl yapılır?


Önce kuzu gerdan etini küçük parçalara ayırarak, yıkayın. Suyunun süzülmesi için biraz bekletin. Daha sonra kuzu etini tencereye koyun ve ocağın üzerine alın. Burada suyunu salıncaya kadar pişirin. Ardından ocağın altını kısarak, üzerine 1-2 damla limon suyu damlatın. Bu şekilde ortalama 50 dakika kadar eti pişirin. Bu esnada etler suyun u çekecektir. Bunun üzerine tencereye 5 su bardağı kadar sıcak su ilave ederek, eti 10 dakika kadar haşlayın.

Kuzu eti iyice pişince, bunları kemiklerinden ayırın. Tenceredeki et suyunun içinde kalabilecek kemik parçalarının temizlenmesi için, et suyunu süzün. Küçük parçalar halinde diftilen etleri et suyu ile tencereye alın.

Bir kâsenin içinde yumurta, un ve limon suyunu çırpın. İçine tenceredeki et suyundan bir kepçe koyarak, çırpmaya devam edin. Daha sonra tencerenin içine terbiyeyi koyarak sürekli olarak karıştırın. Çorbayı 10 dakika kadar pişirin.

Bu arada başka bir tencerenin içinde 2 yemek kaşığı yağı kızdırın. İçine kırmızı pul biberi atın. Bunu hiç beklemeden diğer tencerede olan etli çorbanın üzerine gezdirin. İçine tuzunu atarak çorbayı hazır hale getirin. Ocağın altını da kapatabilirsiniz.

En son olarak sarımsağı tuzla birlikte dövün. İçine sirkeyi ve kırmızı pul biberi ilave edin. Servis kaselerine aldığınız etli çorba üzerine bu sostan azar azar koyun. Çorbanızı sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Etli Çorba Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Çorbalar Tarifleri ve Malzemeleri

Kremalı Çorbalar Tarifleri ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Terbiyeli Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kırmızı Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifi

Kırmızı Mercimek Çorbası Oktay Usta Tarifi

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tutmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tutmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6