Bebekler ilk altı ay sadece anne sütü alarak beslenirler. Altıncı aydan itibaren ek gıda alımına başlanır. Çeşitli sebzeler ve et suları kullanılarak hazırlanan çorbalar, bebekler için hem lezzetli hem de besleyici gıdalardır. Bebekler ek gıdaya başladığı zaman, bağışıklık sistemi biraz daha risk altına girer çünkü anne sütü doğrudan tüketilirken, ek gıdalar çeşitli işlemlerden geçerek hazırlanır. Hijyenin Önemi Bebek beslenmesinde ek gıdaya geçişte en önemli kural hijyendir. Kullanılacak malzemelerin ve gıdaların su ile iyice temizlenmesi şarttır. Bebekler için en faydalı çorba, sebze çorbasıdır. Sebze çorbası, içerisinde bulundurduğu çeşitli sebzelerle en çok tercih edilen bebek çorba türüdür. Bebekler için hazırlanan sebze çorbası, kemik suyu eklenerek daha vitaminli bir hale getirilir. Şimdi, kemik sulu sebze çorbası tarifini sizlerle paylaşalım. Kemik Sulu Sebze Çorbası Tarifi Malzemeler:
Yapılışı: Öncelikle tüm sebzeler yıkanmalı ve küçük küçük doğranmalıdır. Kısık ateşe konulan tencereye sıvı yağ ve un eklenerek kavrulur. Ardından yıkanan tüm sebzeler eklenerek biraz daha pişirilir. Sebzelerin üzerine kemik suyu ilave edilir. Kemik suyunun evde yapılması önemli bir kuraldır. Pişen çorbaya kimyon eklenir. Başka bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyu eklenerek terbiyesi hazırlanır. Kaynayan tencereye yavaş yavaş eklenir. 5 dakika daha kaynaması beklenir ve ocağı kapatmaya yakın çorbanın üzerine nane serpilir. Çorbamız hazırdır. Bebeklerinize gönül rahatlığıyla tükettirebileceğiniz enfes bir çorba. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler: Çorbanın daha besleyici olmasını sağlamak için, kemik suyunu hazırlarken kemiğin iliğini de kullanabilirsiniz. Ayrıca, çorbanın tuz oranına dikkat edilmelidir; bebekler için fazla tuz zararlıdır. |
Aktaş
12 Temmuz 2024 CumaBebek için sebze çorbası yaparken hijyen konusunda nelere dikkat etmeliyim? Ayrıca, kullanacağım kemik suyunu nereden temin edebilirim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaAktaş, bebek için sebze çorbası yaparken hijyen konusunda dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. İlk olarak, ellerinizi iyice yıkamanız çok önemli. Sebzeleri de iyice yıkamalı ve gerekirse kabuklarını soymalısınız. Kesme tahtası ve bıçak gibi mutfak eşyalarının temiz olduğundan emin olun. Ayrıca, sebzeleri pişirirken yeterince kaynatmak da bakterilerin ölmesini sağlayacaktır.
Kemik suyu temin etmek için güvenilir bir kasaptan ya da organik ürünler satan bir marketten alabilirsiniz. Eğer hazır kemik suyu kullanmayı planlıyorsanız, içeriğini dikkatlice kontrol ederek katkı maddesi bulunmadığından emin olun. Kendi kemik suyunuzu hazırlamayı düşünüyorsanız, aldığınız kemikleri iyice temizleyip uzun süre kaynatarak besin değerlerini en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.