Çorba Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Çorba Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Çeşitleri

Çorba çeşitleri, hem çocuklar hem de yetişkinler için sağlıklı ve lezzetli bir başlangıç sunar. Çorba, mide sağlığı açısından önemlidir ve yemeklere başlarken tercih edilmesi gereken bir seçenektir. Bu makalede, farklı çorba tarifleri ve bu tariflerin nasıl hazırlanacağına dair detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Mercimek Çorbası

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 litre su
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane olgun domates
  • Tuz ve kırmızı pul biber
  • 1 tane tavuk veya et bulyon

Nasıl Yapılır?

Kırmızı mercimeği bir kaseye alın ve üzerine sıcak su ekleyip bekletin. Ardından mercimeği bol su ile yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencereye ekleyin ve eriyince mercimekleri ilave edin. Kuru soğanın kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye ekleyin. Patatesin kabuklarını soyup rendeleyin ve tencereye ekleyin. Domatesin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve su, tuz, salça ve bulyonu ekleyin. Orta ateşte 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin. Bir tavada tereyağı veya sıvı yağı ısıtın, nane ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun. Çorbayı servis tabaklarına alın ve üzerine hazırladığınız sosu ekleyin.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Erişte Çorbası

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı erişte
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tane tavuk veya et bulyon

Nasıl Yapılır?

Uygun bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın. Su kaynayınca erişteleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Erişteler pişerken, yoğurdu bir kasede yumurta sarısı, un ve su ile karıştırarak sos hazırlayın. Bu sosu kaynamakta olan tencereye yavaşça ve karıştırarak ekleyin. Et veya tavuk bulyonu ekleyip karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, salça ve baharatları ekleyip kavurun. Çorbayı servis tabaklarına alın ve üzerine salçalı sosu ekleyin.

Afiyet olsun.

Domates Çorbası

Gerekli Malzemeler

  • 3 tane orta boy yumuşak domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı veya bir kutu krema
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir tencereye ekleyip eritin. Soğanları küçük doğrayıp ekleyin ve kavurun. Ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyip kavurun. Et veya tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip pişirin. Domatesler yumuşadıktan sonra çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin. Kremayı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Çorbayı servis tabaklarına alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Mercimek Çorbası Düdüklüde Yapılışı

Mercimek Çorbası Düdüklüde Yapılışı

Güncel

Kuru Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri