Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası, asırlar öncesinden günümüze kadar gelen çorba tarifimiz insan sağlığı açısından oldukça faydalı olmasından dolayı mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz çorbalar arasında yer almaktadır. Koyun, kuzu, Keçi hatta dana ayağından da hazırlanabilen ayak paça çorbası özellikle çocuk ve yaşlıların tüketmesinde büyük faydalar vardır. Çocukların sağlıklı kemik gelişimleri açısından yaşlı insanların da kemik yıkımı ve kemik erimesi gibi hastalıklarına destek olan ayak paça çorbasını sizlerde kolaylıkla hazırlayarak çocuklarız ve kendiniz için sağlıklı bir çorba ziyafeti yaşayabilirsiniz.


Ayak Paça Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri

  • 6 tane koyun, keçi veya kuzu ayağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su

Sosu için

  • 8-10 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Meyanesi İçin
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba üzüm sirkesi

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Ayak Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Sağlık açısından şifa kaynağı olan ayak paça çorbamızın hazırlığına öncelikle tazeliğine dikkat edilerek alınmış altı adet koyun veya kuzu ayağını ocağa alarak tütsüleyerek başlayalım. Ardından tütsülenerek olası tüylerinden arındırılan paçaları bol su altında ovalayarak iyice tütsü siyahlığından temizleyene kadar yıkayarak düdüklü tencere içine alalım. Ardından paçaların üzerlerini aşacak kadar su ve yeteri kadar tuz ilave edip düdüklü tencereyi ocağa alarak yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.

Daha sonra terbiyesi için bir kabın içine 4 çorba kaşığı un ilave edilerek su yardımıyla un bulamaç kıvamına getirildikten sonra üzerine pişen paça suyundan ilave edilerek iyice karıştırılıp pişen paçanın üzerine dökülüp karıştırılarak 2-3 dakika kadar daha pişirilmeye bırakılır. Çorbamızın meyanesi için 2 çorba kaşığı sirke ve 1 diş sarımsak ezilerek çorbaya ilave edilerek 5 dakika kadar daha kaynatılır. Ayrı bir kâse içerisine 10 diş sarıklar rendelenir ve yarım çay bardağı sirke ile karıştırılarak hazır hale getirilir. (Bu sos çorba servis tabaklarına alındıktan sonra sos olarak herkesin damak tadına göre üzerlerine dökülecek) Paça çorbamızın son aşaması olarak ufak bir tava içine alınan 2 çorba kaşığı tereyağı eritilerek üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave edilerek yağ kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülür. Artık paça çorbamız hazır sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Ayak Paça Çorbası Yorumları

soru

murat

11 Nisan 2016 Pazartesi

dana ayak paça çorbası yapmak istedim 4 defa aldım denedim hiç birinde başarılı olamadım saatlerce kaynattığım halde etleri kemiklerden ayrılmadı birde çok koku yapıyo ahır kokusu oğlumun ayağı kırık iyi gelir dediler ama yapamıyoruz

Cevap yaz
cevap

Acarkan

29 Ağustos 2018 Çarşamba

Merhaba , murat bey bazı insanların vazgeçilmezlerindendir , kelle paça güzel yapıldığı taktirde çok lezzetlidir . Size tavsiyem kelleyi dışarda ateş yapabileceğiniz bir ortamda kelleyi ateşte iyice közleyin , sonra zaten etleri ayrılır . Bi tencereye bol sarımsakla çorba suyu yapın iyice kaynatın , lokum kıvamında olacaktır . Afiyet olsun.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgur Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Tel Şehriye Çorbası Tarifi

Tavuk Suyuna Tel Şehriye Çorbası Tarifi

Tavuk Suyu Çorba Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorba Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çocuk Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Çocuk Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6