Mantarlı Tavuk Çorbası Tarifi Mantarlı Tavuk Çorbası, mantar ve tavuk eti karışımı ile yapılan lezzetli bir çorbadır. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan tavuk çorbasına mantar ilave ederek yapılan bu çorba, sofralarınıza ayrı bir lezzet katacaktır. Günümüzde yaygın olarak yapılıp tüketilen mantarlı tavuk çorbasının yapımı da oldukça kolaydır. Mantarlı Tavuk Çorbası Malzemeleri
Mantarlı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle mantarları temizleyip ufak ufak doğrayın. Mantarları bir tencere içerisine koyarak 2-3 bardak suda haşlayın. Mantarların kararmaması için haşlama suyuna birkaç damla limon suyu ekleyin. Ardından başka bir tencere içerisinde tavuk etini haşlayın ve küçük parçalara ayırın. Başka bir tencerede tereyağı ile unu kavurun. Bu karışımın içerisine 2 bardak süt ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışım kaynadıktan sonra haşlanmış mantarları, tavuk etlerini ve mantar haşlama suyundan 2 bardak kadarını tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Bir süre daha kaynadıktan sonra çorbanızı ocaktan indirin ve ince ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın. Çorbanızı sıcak olarak servis edin. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Mantarlı Tavuk Çorbası, protein açısından zengin bir besindir ve özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilebilir. Ayrıca mantarın içerdiği vitaminler ve mineraller, vücut sağlığını destekler. Çorbanın içerisine ekleyeceğiniz baharatlar ile lezzetini artırabilirsiniz. |
Dağhan
12 Temmuz 2024 CumaMantarları haşlarken kararmaması için limon suyu eklemek gerçekten işe yarıyor mu? Deneyen var mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaEvet, Dağhan, mantarları haşlarken limon suyu eklemek gerçekten kararmalarını önlemeye yardımcı olur. Limon suyu, mantarların okside olmasını engelleyerek renklerini korumalarını sağlar. Bu yöntemi deneyen çok kişi var ve genellikle olumlu sonuçlar alıyorlar. Sen de denediğinde farkı göreceğine eminim!