Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Sade Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sade mercimek çorbası, herkesin afiyetle yediği ve kış aylarında soğuklardan bizleri koruyan bir çorba türüdür. Bu çorba herkes tarafından beğenilerek yenilen ve çok sevilen bir tattır. Harika bir tada sahip olan bu çorba gerçekten de şifa kaynağıdır. Bu makalemizde sizlere sade mercimek çorbası nasıl yapılır ve içeriğinde hangi malzemeler kullanılır tarifini vereceğiz. Hepinize kolay gelsin.

Sade Mercimek Çorbası Malzemeleri
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı kaynamış su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Meyanesi İçin
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
Sosu İçin
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı biber
Sade Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Sade mercimek çorbası yapımına öncelikle kırmızı mercimekleri birkaç kez sudan geçirerek güzelce yıkayarak başlıyoruz. İyice yıkanan mercimekleri düdüklü tencereye alıyoruz. Üzerine kaynar su ekliyoruz, kapağını kapatıp orta ateşte kaynamasını bekliyoruz. Birkaç dakika içerisinde kaynar. Kaynadıktan sonra tencerenin düdüğünü indirerek, ocağın altını kısıyoruz ve 10 dakika daha pişiriyoruz. Tencereyi musluğun altında soğuk suya tutarak havasını alıp sonra kapağı açıyoruz ve el çırpıcısı ile iyice pişen çorbayı güzelce çırpalım. Blenderden geçirmiş gibi olacak şekilde hazırlanacak.

Ayrı bir tava içerisinde tereyağını ve unu mis gibi kavrulmuş koku gelene kadar kavuralım ve karıştırarak çorbaya ilave edelim. Tuzunu atarak birkaç dakika daha kaynatalım. Ayrı olarak küçük bir tavada tereyağında kırmızı biber kızdırarak, serviste çorbanın üzerine ekliyoruz. Çorbamız afiyetle yenilmesi için hazırdır.

Ekstra Bilgiler
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Çorbanın üzerine limon suyu ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
  • Servis esnasında çorbanın üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek görselliğini ve lezzetini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ufuk

23 Temmuz 2024 Salı

Sade mercimek çorbası yaparken mercimekleri düdüklü tencereye aldıktan sonra üzerine ekleyeceğimiz kaynar suyun miktarını tam olarak ne kadar koymamız gerekiyor? Ayrıca, çorbanın kıvamını nasıl ayarlayabiliriz? Yardımcı olabilir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ufuk, mercimek çorbası yaparken kullanacağınız kaynar suyun miktarı, genellikle mercimeklerin üzerini yaklaşık 4-5 parmak geçecek kadar olmalıdır. Genellikle 1 su bardağı mercimek için 4 su bardağı su yeterli olur. Çorbanın kıvamını ayarlamak için, pişirme sırasında çorbanızın çok koyu olduğunu fark ederseniz, azar azar kaynar su ekleyerek inceltebilirsiniz. Eğer çorba çok sulu olursa, biraz daha pişirip suyun buharlaşmasını sağlayarak koyulaştırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Güncel

Bebeğime Çorba Tarifleri

Bebeğime Çorba Tarifleri

Güncel

Kelle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri