Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası

Havalar soğumaya başladıkça çorbalar, yemek menülerimize daha çok eklenmeye başlıyor. Hem sıcak içimizi ısıtıyor hem de hastalıklara karşı bir direnç geliştirmemizi sağlıyor. Bugün sizlerle paylaşacağım pirinç çorbası tarifi, hem doyurucu hem de lezzetli ve yapımı kolay olması nedeniyle sizin gönüllerinizi fethedecek. Pirinç çorbasını bir kere denedikten sonra sofralarınızda eksik etmek istemeyeceksiniz.

Pirinç Çorbası Malzemeleri

  • Bir çay bardağı pirinç
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • Beş su bardağı su
  • Altı dal maydanoz
  • İki çorba kaşığı domates salçası
  • İki adet domates
  • Bir adet yeşil biber
  • Bir adet soğan
  • Bir adet et bulyon
  • Tuz ve karabiber

Pirinç Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak soğan ve yeşil biberler ince ince kıyılır. Özellikle soğanı yemeklik olacak şekilde hazırlamalıdır. Daha sonra domatesleri rondodan geçirin. Derin bir tencere içerisine yağı koyarak üzerine soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanların içerisine biber ve domatesler eklenerek kavrulmaya devam edilir. Son olarak salça da eklenerek iki dakika daha kavrulmaya devam edilir. Daha sonra beş bardak suyla birlikte et bulyon ve pirinci ekleyerek otuz dakika kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Et bulyon kullanılması durumunda isteğe bağlı olarak tuz ve biber eklemesi yapmayabilirsiniz. Tuz ve biber eklemek istiyorsanız az miktarda kullanılması tavsiye edilir. Pirinçler yumuşayıp şişince tencereyi ocaktan alın. Servis yapacağınız zaman kıydığınız maydanozları üzerine serpin.

Ekstra Bilgiler

Pirinç çorbası, besleyici özellikleri ile bilinir. İçerisinde bulunan pirinç, karbonhidrat açısından zengindir ve enerji sağlar. Ayrıca, çorbanın içerisine ekleyeceğiniz sebzeler, vitamin ve mineral bakımından zengin olup bağışıklık sistemini güçlendirir. Zeytinyağı ise sağlıklı yağlar arasında yer alır ve kalp sağlığını korur. Bu çorbayı yaparken malzemeleri taze kullanmaya özen gösterirseniz, lezzeti ve besin değeri daha yüksek olacaktır. Taze maydanoz ise çorbaya ferah bir aroma katacak ve görselliğini zenginleştirecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni