Kremalı Mantar Çorbası Mantar, hangi yemeğe eklenirse eklensin, yemeğe harika bir tat katacaktır. Mantar sote, fırında mantar ve kremalı veya sade mantar çorbası, özellikle kış aylarının ve sofraların vazgeçilmez tatları arasındadır. Şimdi sizlere nefis kremalı mantar çorbasının tarifini sunacağım. Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri
Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır? Mantarlar küçük küçük doğranır. Soğan da aynı şekilde olabildiğince ince ince doğranarak 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı margarin ile kavrulur. Üzerine doğranmış mantarlar ilave edilerek hafif sulanıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Üzerine un eklenip karıştırılır. Üç bardak sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Ocağın altını kapatmadan önce karabiber, süt ve tuz eklenerek beş dakika daha kaynatılır. Piştiğini anladığınızda ocak kapatılıp krema eklenerek karıştırılır. Servis etmeden önce tereyağında kızarttığınız pul biberli sosu çorbanın üzerine gezdirerek ikram etmek, daha lezzetli ve görsellik açısından daha iyi olacaktır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Mantar çorbası yaparken, mantarların temizlenmesi oldukça önemlidir. Mantarları su altında yıkamak yerine, nemli bir bezle silerek temizlemek daha iyi sonuç verecektir. Bu şekilde mantarların fazla su çekmesi önlenmiş olur ve çorbanız daha yoğun bir kıvama sahip olur. Un, çorbanın kıvamını artırmak için kullanılır. Ancak gluten hassasiyeti olanlar için mısır unu veya pirinç unu gibi alternatifler de kullanılabilir. Servis esnasında, çorbanın üzerine taze kıyılmış dereotu veya maydanoz eklemek, hem lezzet hem de görsellik açısından güzel bir dokunuş olacaktır. Son olarak, çorbanızı daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine birkaç diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. Sarımsak, çorbaya ayrı bir derinlik katacaktır. Afiyet olsun! |