Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Çorbası

Mantar, hangi yemeğe eklenirse eklensin, yemeğe harika bir tat katacaktır. Mantar sote, fırında mantar ve kremalı veya sade mantar çorbası, özellikle kış aylarının ve sofraların vazgeçilmez tatları arasındadır. Şimdi sizlere nefis kremalı mantar çorbasının tarifini sunacağım.

Kremalı Mantar Çorbası Malzemeleri

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krema
  • Su
  • Tuz

Kremalı Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?

Mantarlar küçük küçük doğranır. Soğan da aynı şekilde olabildiğince ince ince doğranarak 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı margarin ile kavrulur. Üzerine doğranmış mantarlar ilave edilerek hafif sulanıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Üzerine un eklenip karıştırılır. Üç bardak sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Ocağın altını kapatmadan önce karabiber, süt ve tuz eklenerek beş dakika daha kaynatılır. Piştiğini anladığınızda ocak kapatılıp krema eklenerek karıştırılır. Servis etmeden önce tereyağında kızarttığınız pul biberli sosu çorbanın üzerine gezdirerek ikram etmek, daha lezzetli ve görsellik açısından daha iyi olacaktır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Mantar çorbası yaparken, mantarların temizlenmesi oldukça önemlidir. Mantarları su altında yıkamak yerine, nemli bir bezle silerek temizlemek daha iyi sonuç verecektir. Bu şekilde mantarların fazla su çekmesi önlenmiş olur ve çorbanız daha yoğun bir kıvama sahip olur.

Un, çorbanın kıvamını artırmak için kullanılır. Ancak gluten hassasiyeti olanlar için mısır unu veya pirinç unu gibi alternatifler de kullanılabilir.

Servis esnasında, çorbanın üzerine taze kıyılmış dereotu veya maydanoz eklemek, hem lezzet hem de görsellik açısından güzel bir dokunuş olacaktır.

Son olarak, çorbanızı daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine birkaç diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. Sarımsak, çorbaya ayrı bir derinlik katacaktır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lebeniye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lebeniye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebek Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri