Patatesli mercimek çorbası, çorba dendiğinde ilk akla gelenlerden biridir. Dört mevsim tüketimini seven bir millet olarak, kendine has lezzeti ve tadıyla sofralarımızın vazgeçilmezleri arasına girmiştir. Aşağıda anlatacağımız patatesli mercimek çorbası tarifi, bildiğimiz mercimek çorbasının tadına tat, lezzetine lezzet katacaktır. Patatesli mercimek çorbası, artık sofralarınızdaki yerini alacaktır. Yapımı kolay olmakla beraber, bir kere denedikten sonra vazgeçilmeziniz olacağından şüpheniz olmasın. Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Malzemeler
Yapılış Aşaması Kırmızı mercimekleri beş dakika sıcak suda bekletiniz. Daha sonra suyu duru hale gelene kadar yıkayınız. Bir kap içerisine patates, soğan ve sarımsakları soyup ufak parçalara bölünüz. Bir tencere içine mercimek ile birlikte doğradığınız malzemeleri koyunuz. Daha sonra malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyiniz. Bu işlem için düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Mercimek çorbasını yaparken genellikle düdüklü tencere kullanılır ve bu sayede çorba daha kısa sürede hazır hale gelir. Tencere kaynadığında mandalı kapatınız ve on dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam ediniz. Pişirdikten sonra ocağın altını kapatarak düdüklü tencerenin havasını bırakmasını sağlayınız. Havasını saldığından emin olduktan sonra tencereyi açabilirsiniz. Çorbayı blenderdan geçirdikten sonra tuzunu ilave edip karıştırınız. Servis Aşaması Patatesli mercimek çorbasının üzeri için ise bir tava içerisine tereyağı ve sıvı yağ alıp eritiniz. Yağ pembeleşmeye başladığında ocaktan alarak üzerine toz biber ve nane ekleyip karıştırınız. Hazırlanan bu sosu çorbanın üzerinde gezdiriniz. Böylelikle patatesli mercimek çorbamız servise hazır hale gelmiş olur. Afiyet olsun. |
Mukadder
21 Temmuz 2024 PazarMercimek çorbasını düdüklü tencere kullanmadan da yapabilir miyiz? Patatesler bu durumda yeterince yumuşar mı?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMukadder, merhaba! Elbette mercimek çorbasını düdüklü tencere kullanmadan da yapabilirsin. Normal tencerede de çok lezzetli olur. Patateslerin yumuşaması için biraz daha uzun süre pişirmen gerekebilir, ancak yeterince yumuşayacaklardır. Orta ateşte, patatesler tamamen yumuşayana kadar pişirmen yeterli olacaktır. Afiyet olsun!