Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorbası

Mahluta Çorbası, Hatay'ın Antakya yöresine özgü bir mercimek çorbasıdır ve kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Bu yazıda, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir çorba çeşidi olan Mahluta Çorbası'nın tarifini bulacaksınız. Kış ayları aynı zamanda hastalıkların yoğun olduğu dönemlerdir. Limon ile tüketilen bu çorba tarifi ile vücut direncinizi artırmak mümkündür. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin diyor ve işte Antakya yöresinin meşhur Mahluta Çorbası tarifi.

Mahluta Çorbası İçin Kullanılacak Malzemeler (4-6 Kişilik)

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 veya isteğe göre 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre tavuk suyu
  • 100 gram kırmızı mercimek
  • 50 gram kırık pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Çeyrek adet limonun suyu
  • Göz kararı tuz ve karabiber

Mahluta Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, 1 adet orta boy kuru soğan soyulup ince ince doğranır. Doğranan soğanlar bir tencereye alınır ve üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip, orta ateşte kavrulur. Tencerenin kapağı ara ara açılarak soğanlar karıştırılır ve yumuşaması sağlanır. Daha sonra, sarımsak soyulup iyice ezilir ve tencerenin içine eklenir ve soğanla harmanlanması için bir kere karıştırılır.

Tencereye 1 litre tavuk suyu eklenip, malzemeler orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynama işleminin ardından tencerenin içine önceden ayıklanıp yıkanmış olan 100 gram kırmızı mercimek ile yine önceden ayıklanıp yıkanmış olan 50 gram kırık pirinç ilave edilir. Son olarak, 1 tatlı kaşığı toz kişniş, yarım tatlı kaşığı kimyon, çeyrek limonun suyu ve göz kararı tuz ve karabiber de tencereye eklenir ve bir kez daha karıştırılarak 35-40 dakika kadar pişirme işlemine devam edilir.

Çorba piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Hazır olan Mahluta Çorbası kaselere koyularak üzerine limon sıkılıp kimyon serpilir ve yanında limon ile sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Mahluta Çorbası, özellikle soğuk kış aylarında vücut direncini artıran önemli bir besin kaynağıdır. İçeriğindeki mercimek ve pirinç sayesinde protein ve karbonhidrat açısından zengindir. Ayrıca, tavuk suyu ve baharatlar çorbanın lezzetini artırırken aynı zamanda bağışıklık sistemini de destekler. Çorbayı daha da zenginleştirmek isterseniz, üzerine taze maydanoz veya nane ekleyebilirsiniz.

Hatay mutfağının bu özel lezzetini denemek, hem sağlığınıza hem de damak zevkinize hitap edecektir. Mahluta Çorbası'nı denedikten sonra, bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Mahluta Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bademli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bademli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri