Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bamya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bamya çorbası, bamya sağlık açısından oldukça faydalı besinlerden biridir ve her türlü yemeği yapılır kişinin damak tadına göre güveçte fırında tencere yemeği şeklinde ya da çorbası yapılır ve oldukça lezzetli tatlar oluşmasını sağlar. Bamya çorbası ise özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve hastalıklara karşı korunmayı sağlayacak bir vitamin ve mineral deposudur oldukça faydalıdır bu nedenle özellikle kış aylarında sıkça tüketilmesi gereken çorbalardan biridir. Yapımı da çok zor olmayan kısa sürede rahatlıkla hazırlayabileceğiniz çorbalardan biridir.


Bamya çorbası yapımı için gerekli malzemeler

  • Bir su bardağı kuru çiçek bamya
  • Bir adet limon
  • Üç su bardağı su bamyaları haşlamak için
  • Bir su bardağı büyüklüğünde kuyruk yağı
  • Bir su bardağı büyüklüğünde koyun eti
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • İki adet orta boy kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Beş su bardağı et suyu ya da boş su
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Bamya çorbası nasıl yapılır?


Bamya çorbası yapımı için öncelikle bamyanın tüylerinin dökülmesi için bir su bardağı kuru çiçek bamya kalbur da ya da bir bezin arasında ovularak tüylerinin dökülmesi sağlanır. Tüyleri dökülen bamyalar temizce yıkanır yarım limon üç dört ince dilime ayrılır ve bir tencereye alınır üzerine üç su bardağı su konulur ardından yıkanan bamyalar tencereye eklenir ve ocağa alınır ve bamyalar biraz haşlanır çok fazla haşlamamaya dikkat edilir. Yeteri miktarda bamyalar haşlandıktan sonra süzülür ve bir kenara alınır ayrı bir tencereye bir su bardağı büyüklüğündeki kuyruk yağı ve koyun eti küçük küçük doğranır ve tencereye alınıp ocağa konur ocağın altı açılır etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirilir ardından bir yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve üzerine iki adet kuru soğan ince ince doğranır soğanlar kavrulmaya başlayınca bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve salça da kavrulur salça kavrulunca beş su bardağı et suyu varsa ilave edilir et suyu yoksa normal su konulabilir su konulduktan sonra kapağı kapatılır ve et haşlanana kadar yaklaşık yarım saat pişirilir ardından daha önceden haşlanmış süzülmüş olan bamyalar ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edilir ve kapağı kapatılarak kaynamaya bırakılır üzerine yarım limon sıkılır ve bamyalar tam pişene kadar yirmi yirmi beş dakika kaynatılır pişen çorba sıcak olarak servis edilir sunum esnasında isteğe bağlı olarak biraz daha limon ilave edilebilir.

Bamya Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çorba İsimleri Nelerdir?

Çorba İsimleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tutmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tutmaç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Vicdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Vicdan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

5 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

5 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Brokoli Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6