Topalak Çorbası Topalak Çorbası, Akdeniz bölgesine ait lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Yapılışı biraz zahmetli olsa da yemesi oldukça keyiflidir. Bu tarifi bazı yörelerimiz bulgurun içine yağsız kıyma koyarak da yapabiliyor. Benim tercihim ve sunacağım tarif daha hafif olacaktır. Denemenizi tavsiye ederim. Topalak Çorbası Malzemeleri
Topalak Çorbası Nasıl Yapılır? Bulguru derin bir kaba alıp, üzerine kaynar su gezdirmeliyiz. Bu, bulgurun yumuşaması ve şişmesi için gereklidir. Şişmiş olan bulgura irmiği ve bir yemek kaşığı unu ekleyip iyice yoğurmalıyız. Bir tarafa alıp bekletirken, diğer taraftan da tenceremize kuşbaşlarını alıp soğanla birlikte kavurmalıyız. Salçalarını ve baharatlarını ekledikten sonra kısık ateşte on dakika kadar pişirmeliyiz. Kaynar suyu etimize ilave edip (sakın su ılık ya da soğuk olmasın, eti sertleştirir) kısık ateşte kaynamaya bırakırız. İki diş sarımsağı su ile küçük küçük doğrayıp çorbaya ekleyelim. Hazırladığımız bulgur hamurunu misketler halinde yuvarlamaya başlarız. Yuvarladığımız misketleri una bulanmış bir tepsiye atarsak yapışmalarını ve çorbanın kıvam kazanmasını sağlarız. Hazırladığımız topalakları kaynayan et suyumuza yavaşça ekleyerek bir yandan da kaşıkla karıştırarak koymalıyız. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yirmi dakika kadar pişirip, üzerine yağda kızdırdığımız naneyi de ekleyip servis edebiliriz. İsteğe bağlı olarak limon sıkabilirsiniz. Afiyet olsun. |