Pratik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pratik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Çorba Tarifleri, Çorbalar oldukça basit olup hemen hemen her yemeğin yanında bulunmaktadır. Ayrıca çorbalar doyurucu olup bir o kadar da lezzetli olmaktadır. Örneğin annem her yemeğin yanında olmazsa olmazlardan tavuklu tel şehriye çorbası yapıp damaklara tat katıyor ve aynı zamanda daha doyurucu hissi veriyor. Sizlere tavuklu tel şehriye çorbasının tarifini vereceğim. Özellikle soğuk algınlığına, nezleye, gribe bire bir ilaç gibi gelen bir çorba olmaktadır. Hem pratik hem de çok malzeme istemeyen bir çorba türü olmaktadır.


Tavuklu tel şehriye tarifi malzemeler

  • 200 gram haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 Adet domates
  • 1 Adet yeşil biber
  • 1 Adet kırmızı biber
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Tatlı kaşığı salça
  • 1 Su bardağı tel şehriye
  • 1 Çay kasığı tuz
  • 1 Adet limon

Tavuklu tel şehriye Nasıl Yapılır?


İlk olarak derin bir tencerenin içerisinde tereyağını iyice eritin. Eritilen tereyağının üzerine sıvı yağını ekleyelim. Daha sonra domates ile biberi iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım yağın içerisine ekleyelim. Biber ve domates kavrulduktan sonra bir litre suyu tencereye ilave edelim. Su kaynadıktan sonra tel şehriye ve didiklenmiş tavuk göğsünü ilave edelim. Daha sonra 2 dakika da bu şekilde kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım. Yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra sıcak servis yapılabilir ve limon sıkılarak da ikram edilebilir. Böylece hem hızlı hem de pratik bir çorba hazırlamış olursunuz. Bunun yanı sıra bir de pratik çorba tariflerinden komşumun tavsiyesi olan yoğurtlu kabak çorbasının tarifini vermek istedim. İlk duyulduğunda kulağa zor gibi gelse de en fazla 30 dakikanızı alacak bir yemek olmaktadır.


Yoğurtlu kabak çorbası malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet soğan
  • 3 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 6 su bardağı su
  • 1 kâse yoğurt
  • Yarım su bardağı un
  • Kırmızı toz biber, nane, tuz

Yoğurtlu kabak çorbası nasıl yapılır?

İlk olarak kabakları iyice temiz bir şekilde yıkadıktan sonra küp-küp doğrayalım. Bir de tabak içerisine maydanozları ve ayrı bir yere soğanları ince bir şekilde doğrayalım. Daha sonra derin bir tencere içerisinde margarini erittikten sonra ince doğranmış soğanları ekleyelim ve pembeleşinceye kadar bekleyelim. Pembeleşen soğanların içine kabakları ekleyelim ve kavuralım. Tuz ve su ilave ettikten sonra kısık ateşte 20 dakika pişirelim. Sonra robottan geçirelim ve servis edilecek olan kâseye koyalım. Ayrı bir kapta yoğurt ve unu birbirine yedirerek pürüzsüz bir karışım haline gelinceye kadar karıştırın. Çorba suyundan 1 kepçe alıp karışıma ilave edin ve iyice çırpın. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş dökerek ve sürekli karıştırarak ekleyin. 3 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Kırmızı toz biber, nane ve maydanoz ile süsleyip servis yapılabilir. Böylece toplam 30 dakikada hazırlamış olursunuz.

Pratik Çorba Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tel Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6