Çorba Tarifleri Oktay Usta
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Çorba Tarifleri Oktay Usta

Çorba Tarifleri Oktay Usta, Mutfakların ve hemen hemen her öğünün vazgeçilmezi olan çorbalar genellikle kış aylarında tercih etmektedir. Çorba çeşitlerinin birçok faydası ve farklı tarifleri bulunmaktadır. Her biri birer vitamin deposudur diyebiliriz. Oktay ustanın çorba tariflerinden birkaçı şöyledir;


Mercimek çorbası



Malzeme Listesi
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy yemeklik soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu
  • Su

Üzeri için

  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy tencerenin içine piyazlık doğranmış soğanları ekleyin ve üzerine yağ ekleyerek kavurmaya başlayın. Diğer taraftan havuçları ve ay şeklinde Patateslerin de orta boy doğrayın ve soğanlar hafif kızarınca havuç ve patatesi sırasıyla ekleyin. Kavurma işlemine devam edin. Kavurma işlemi devam ederken diğer taraftan mercimekleri yıkayın ve süzün. Süzdükten sonra mercimekleri de ekleyin. Bir iki dakika bu şekilde kavurduktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu ilave edin. Pişirmeye bırakın. İçindeki malzemeler pişince el blenderı ile ya da süzgeçten geçirin ve pürüzsüz hale getirin. Çorbanın kıvamını isteğe göre ayarlayabilirsiniz. Çorba pişirme işlemi bittikten sonra sosu için tavada tereyağını eritin. Sonra salçasını ilave edip ezin ve salcanın kokusu çıkacak şekilde kavurun. Daha hazırladığınız sosu çorbanın üzerinden gezdirin.


Erişteli tarhana çorbası


Malzeme listesi
  • 8 çorba kaşığı tarhana
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay bardağı erişte
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Orta boy tencerenin için tereyağını koyun. Yağ biraz eriyince salçasını ilave edin ve salçayı ezin. Daha sonra tarhanaları ilave edin. Tarhana çorbası yaparken sıcak su yerine soğuk su kullanırsanız daha iyi olacaktır. Soğuk su topaklanmasını engelleyecektir. Soğuk suyu ilave edip karıştırdıktan sonra eriştelerini koyun. Daha sonra tavuk suyunu ve tuzunu ekleyin. Erişte pişene kadar pişirin. Çorbanın koyuluk derecesi kişilere göre değişebilir. Şehriyeler pişince servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Havuçlu patates çorbası


Malzeme Listesi
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı

Terbiyesi için
  • 1 adet limon
  • 3 yemek kaşığı un
  • Su
  • 1,5 su bardağı yoğurt

Üzeri için

  • Tere yağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanı ve havuçları küp-küp doğrayın. Daha sonra tencerenin içine zeytinyağını koyun. Zeytinyağının üzerine soğanı ve havuçları ekleyin ve kavurun. Kavurma işlemi devam ederken patatesleri de aynı şekilde doğrayın ve havuçlar yumuşayınca patatesleri de ekleyin. Biraz kavurduktan sonra sıcak suyunu ekleyin. Tuzunu da ilave edin ve pişirmeye bırakın. Çorba pişerken terbiyesi için bir kaba yoğurdu ve unu koyun iyice karıştırın. Daha sonra limon suyunu ilave edin. Çorbanın kıvamını ayarlamak için soğuk suyla kıvamını açıp çırpma teliyle karıştırın. Daha sonra çorbanın sıcak suyundan biraz alarak terbiyenin için koyun. Terbiyesi biraz ılıyınca yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin. Çorbanın kıvamı ortaya çıkana kadar pişirin. Eğer kıvam ile ilgili bir sorun yaşarsanız soğuk suyla açabilirsiniz. Üzeri için ise tavada tereyağını eritin ve kırmızı toz biberini eriterek kavurun. Servis yaparken sosunu üzerine dökün.

Afiyet olsun.


Makarnalı sebze çorba


Malzeme Listesi
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 su bardağı boncuk makarna
  • 2 çorba kaşığı mısır
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir miktar su

Nasıl Yapılır?

Kırmızı biberi, kabağı ve havucu küp şeklinde doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra tencereye zeytinyağını koyun. Daha sonra kırmızı biberi, havucu ekleyip kavurmaya başlayın. Kabağı da ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Bir müddet malzemeler kavrulunca mısırı da ekleyin ve karıştırın. Malzemelerin hepsini iyice karıştırdıktan sonra sıcak suyunu ekleyerek haşlamaya bırakın. Çorba pişerken diğer taraftan küçük tencerenin içine tereyağı ve unu koyarak kavurun. Daha sonra soğuk su koyarak çırpma teliyle karıştırın ve çorbanın kıvamını açın. Sıcak suyunu ilave edin. Makarnaları da koyup haşlayın. Diğer taraftan sebzeler pişince çorba tenceresine aktarın. Tuzunu da ilave edin ve pişirmeye bırakın. Pişince servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çorba Tarifleri Oktay Usta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayran Aşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Andoloz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Andoloz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kayseri Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hasta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hasta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Biber Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domates Çorbası Kaç Kalori?dir?

Domates Çorbası Kaç Kalori?dir?

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Toyga Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dövme Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6