Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğdaylı yoğurt çorbası, Geleneksel olarak buğdaylı yoğurt çorbası Anadolu'nun hemen hemen her yerinde yapılmaktadır. Özellikle kış aylarında sıcak sıcak insanın içini ısıtan lezzetli ve kolay bir tariftir. Canınız istediğinde kolaylıkla yapılabilir sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İsterseniz yemekten önce tüketebilir, dilerseniz de tek başına bir öğün olarak yiyebilirsiniz. Bu çorbamızın yapım aşamasına geçmeden önce büyüklerimizden öğrendiğimiz ipuçlarını sizinle paylaşalım. Hazırladığınız buğdaylı yoğurt çorbasında kullanacağınız yoğurdun taze değil az beklemiş olması tadını daha çorba gibi olmasını sağlar. Yoğurt dolaptan çıkarılır, çıkarılmaz değil biraz bekletilerek kullanılmalıdır. Çorbayı tahta kaşıkla karıştırmalı ve çorba kaynayana kadar karıştırmayı bırakmadan başında durmak gerekir. Şimdi bu dumanı üstünde içinizi ısıtacak buğdaylı yoğurt çorbası nasıl yapılır onu anlatalım,


Buğdaylı yoğurt çorbası için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı yoğurt,
  • 1 Su bardağı dövme buğday,
  • 1 yumurta,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • Tuz ve su.

Buğdaylı yoğurt çorbası nasıl yapılır?


Ölçüsünü verdiğimiz buğday aşurede kullanılan buğdaydır. Çabuk pişmesini istiyorsanız öncesinde suda bekleyebilirsiniz. Buğdayı düdüklü tencere alın. Üzerine 3 su bardağı su koyduktan sonra haşlanmaya başlayan buğdayı 15 dakika pişirin. Pişen buğdayı kenara alın ve buğdaylı yoğurt çorbasının terbiyesini hazırlayın. Başka bir tencere içerisine yoğurt, un, tuz ve bir su bardağı kadar suyu ilave edin. Çırparak içinde hiçbir topak bırakmayın. Ocağa aldığınız çorbayı tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. Karıştırmaya ara vermeyin aksi taktirde buğdaylı yoğurt çorbası bozulur. Kaynamaya ve akıcı bir kıvam almaya başlayan sosun içerisine pişmiş buğdayı boşaltın ve yeniden kaynayana kadar karıştırın. Çorba göz göz baloncuk olmaya başlayınca altını kapatıp sıcak olarak servis tabağına alın. Servis etmeden önce küçük bir tavada tereyağını eritin, içerisine sıvıyağ koyun. Kuru nane ve pul biber ilavesinden sonra kızdırın. Bu sostan sizin isteğinize bağlı birer kaşık gezdirin. Buğdaylı yoğurt çorbası hazır. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun.

Buğdaylı Yoğurt Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Tarhana Çorbası Kaç Kalori?

Çorba Tarifleri Oktay Usta

Çorba Tarifleri Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İşkembe Çorbası Terbiyesi Nasıl Yapılır?

İşkembe Çorbası Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Çorbası Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Lahana Çorbası Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çorba Kaç Kalori?

Hazır Çorba Kaç Kalori?

Bebekler İçin Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Nohutlu Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Basit Çorba Tarifleri

Basit Çorba Tarifleri

Domates Çorbası Kaç Kalori?dir?

Domates Çorbası Kaç Kalori?dir?

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Minestrone Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Çorbası Etli Tarifi ve Malzemeleri

Düğün Çorbası Etli Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ezogelin Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Ezogelin Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6