Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı tarhana çorbası, Tarhana çorbası klasikleşmiş Anadolu çorbası olarak tanınır. Herkes tarafından sevilerek tüketilen bir çorbadır. Kıyma eşliğinde yapıldığı zaman hem daha lezzetli hem de besin değeri daha yüksek bir çorba hazırlamış olursunuz. Özellikle kış aylarında sıkça sofralarda yer alan kıymalı tarhana çorbası vücudu hastalıklara karşı da korumaktadır. Birçok hastalığa karşı vücuda direnç kazandıran kıymalı tarhana çorbasını özellikle soğuk algınlığı yaşayan kişilere sunum yapmanızı tavsiye ederiz. Sizde sofralarınızda eşsiz bir lezzete sahip olan bu çorbayı ev halkına ikram etmek istiyorsanız işte kıymalı tarhana çorbası tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.


Kıymalı tarhana çorbası için gerekli olan malzemeler

  • 100 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Kıymalı tarhana çorbası nasıl yapılır?


Öncelikle tencere içerisine kıymayı alın ve içerisine tereyağını da ekleyerek ocağın altını yakın. Kısık bir ateşte tencerenin kapağını kapatarak kıymayı ara ara karıştırarak pişmeye bırakın. Kıyma pişince içerisine domates salçasını ilave ederek 2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Ardından üzerine sıcak suyu ilave edin. Bu şekilde ocağın altını hararetli bir dereceye getirerek çorbayı kaynamaya bırakın. Bu arada sizde ayrı bir kap içerisine tarhanayı koyarak üzerine çok az su ekleyin. Bir kaşık yardımı ile tarhanayı iyice ezin. Tarhana iyice ezilip biraz da sulandırıldıktan sonra tencere içerisinde kaynamaya bırakılan salçalı su içerisine azar azar ilave edilir. Tarhanayı bir taraftan eklerken diğer taraftan da çorbayı hızlı hızlı karıştırın. Daha sonra sarımsakları soyarak havanda iyice ezin. Kaynayan çorba içerisine ezilen sarımsakları ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çorba kaynayana kadar devamlı olarak karıştırmanızda fayda vardır. Çorba kaynayınca tuzu da serpiştirerek çorbanın tuzunu ayarlayın. Tüm işlemler bittikten sonra çorba kaynayınca ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırmayı unutmayın. Yaklaşık yarım saat piştikten sonra ocağın altını kapatarak çorbayı biraz dinlendirin. Çorba dinlendikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık kıymalı tarhana çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Kıymalı Tarhana Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Kase Çorba Kaç Kalori?

1 Kase Çorba Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

Bebekler İçin Çorba Tarifleri

7 Aylık Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri

7 Aylık Bebek Çorbaları Tarifleri ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Mercimek Çorbası Püf Noktaları

Süzme Mercimek Çorbası Püf Noktaları

Mercimek Çorbasının Yanına Ne Gider?

Mercimek Çorbasının Yanına Ne Gider?

Güncel

Çabuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çabuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Etli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yüzük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüzük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6