Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı tarhana çorbası, Anadolu'nun klasikleşmiş ve sevilerek tüketilen bir çorbasıdır. Kıyma eklenerek hazırlandığında hem daha lezzetli hem de besin değeri daha yüksek bir çorba elde edersiniz. Özellikle kış aylarında sofralardan eksik olmayan kıymalı tarhana çorbası, vücudu hastalıklara karşı korur. Birçok hastalığa karşı direnç kazandıran bu çorbayı, özellikle soğuk algınlığı yaşayan kişilere sunmanızı tavsiye ederiz. Sofralarınıza eşsiz bir lezzet katmak istiyorsanız, işte kıymalı tarhana çorbası tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı Tarhana Çorbası için Gerekli Malzemeler

  • 100 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı toz tarhana
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
Kıymalı Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye kıymayı alın ve tereyağını ekleyerek ocağın altını yakın. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak kıymayı ara ara karıştırarak pişirin. Kıyma piştikten sonra domates salçasını ilave edin ve 2 dakika kadar kavurun. Ardından üzerine sıcak suyu ekleyin ve ocağı yüksek ateşe getirerek çorbayı kaynamaya bırakın. Bu arada ayrı bir kapta tarhanayı çok az su ile ezin. Tarhana iyice ezilip sulandırıldıktan sonra tenceredeki kaynayan salçalı suya azar azar ilave edin. Tarhanayı eklerken çorbayı hızlıca karıştırın. Daha sonra sarımsakları soyup havanda ezin ve kaynayan çorbaya ekleyerek karıştırmaya devam edin. Çorba kaynayana kadar sürekli karıştırmanızda fayda vardır. Çorba kaynamaya başlayınca tuzu ekleyerek çorbanın tuzunu ayarlayın. Tüm işlemler bittikten sonra ocağın altını kısık ateşe alın ve tencerenin kapağını kapatın. Ara ara karıştırmayı unutmayın. Yaklaşık yarım saat piştikten sonra ocağın altını kapatın ve çorbayı biraz dinlendirin. Çorba dinlendikten sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Artık kıymalı tarhana çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Delal

12 Temmuz 2024 Cuma

Kıymalı tarhana çorbası yapımında, tarhanayı su ile çok az ezmek mi gerekiyor? Ben bu aşamada tarhanayı topaklanmaktan nasıl koruyabilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Delal,

Kıymalı tarhana çorbası yaparken tarhanayı su ile az ezmek önemli bir adımdır. Tarhanayı topaklanmaktan korumak için birkaç püf noktası var. Öncelikle, tarhanayı bir kasede az miktarda su ile iyice ezerek pürüzsüz bir karışım elde edebilirsin. Bu aşamada karışımın tamamen homojen olması, topaklanmayı önlemek için çok önemlidir.

Daha sonra, tarhana karışımını tencereye eklerken sürekli karıştırarak eklemek de topaklanmayı engeller. Çorbanın kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırmak, tarhananın eşit şekilde dağılmasını sağlar. Ayrıca, çorbanın kıvamını ayarlamak için gerektiğinde biraz daha su ekleyebilirsin.

Bu yöntemlerle tarhana çorbanın pürüzsüz ve lezzetli olmasını sağlayabilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Yakıcı Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dana Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Kolay Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Karalahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri