Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Değişik Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Çorba Tarifleri

Değişik çorba tarifleri ile sevdikleriniz veya gelen misafirleriniz için farklı lezzetler oluşturabilirsiniz. Klasik çorbaların dışına çıkarak, akşam menüsü için hazırlayabileceğiniz farklı çorba tariflerini yazımızın devamında bulabilirsiniz. Değişik tatlardan hoşlananlar için bu tarifler oldukça ilgi çekici olacaktır. Aşağıda farklı çorba tariflerini ve bu çorbaların nasıl hazırlandığını detaylı bir şekilde bulabilirsiniz.

Borş Çorbası için Gerekli Malzemeler

  • 1 orta boy pancar
  • 1 tane beyaz lahana
  • 3 diş sarımsak
  • 5 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 defne yaprağı
  • 2 tane domates
  • 1 tane orta boy patates
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 demet maydanoz

Borş Çorbası Nasıl Yapılır?

Borş çorbasını hazırlamak için uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine et suyunu ilave edin. Ocağın altını açın ve suyu kaynamaya bırakın. Patatesin kabuklarını soyun ve minik küpler şeklinde doğrayın. Doğranmış ve yıkanmış patatesleri et suyunun içerisine alın. Patatesler yumuşadıktan sonra çorba tenceresine temizlenip ince doğranmış lahanayı ilave edin. Akabinde defne yapraklarını da çorba tenceresine bırakın. Maydanozu ince doğrayın ve ayrı bir tencereye sıvı yağ ilavesi yapın. Doğranmış maydanozları patateslerin bulunduğu tencereye ilave edin. Soğanları yemeklik şekilde doğrayın ve sıvı yağın bulunduğu tencereye ilave edip karıştırın. Soğanlar yumuşayınca tencereye rendelenmiş domatesleri ve salçayı ilave edip karıştırın. Birkaç dakika bu şekilde harmanlayarak malzemeleri karıştırın. Havuç ile pancarı da rendeleyin ve soğanların bulunduğu tencereye ilave edin. Malzemeleri iyi bir şekilde kavurun ve patateslerin bulunduğu tencereye aktarın. Malzemelerin hepsini bir tencereye aldıktan sonra ocağın altını açın ve birkaç taşım kaynatın. Yeteri kadar kaynatılan çorba tenceresinin altını kapatın ve çorbanın içerisine rendelenmiş sarımsak ilave edin. Çorbayı karıştırın ve servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Enginar Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane kılçıksız enginar
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru veya taze nane

Enginar Çorbası Nasıl Yapılır?

Kabukları temizlenmiş enginarları iyi bir şekilde yıkadıktan sonra etrafını limon ile sürtün. Enginar kararmaya oldukça müsait bir sebzedir. Limon ile her tarafı sürtülmüş enginarları ufak küpler şeklinde doğrayın. Doğranmış enginarları çorba tenceresine alın ve üzerine iki su bardağı sıcak su ilavesi yapın. Enginarları ocağın üzerinde haşlanması için bırakın. Bu esnada farklı bir tencere alın ve içine yağ ilavesi yapın. Isınmış yağın içerisine ince kıyılmış kuru soğanı ilave edin. Ardından rendelenmiş havucu da tencereye alıp kavurmaya devam edin. Kavrulma işlemini bir dakika kadar sürdürün. Soğan yumuşayınca tencereye unu ilave edin ve kavurun. Unun kokusu gidince ocağın altını kısın ve tencereye su ilavesi yapın. Bu aşamada malzemeleri sürekli karıştırmaya dikkat edin. Diğer taraftan pişmekte olan enginarları, kavrulmuş sebzelerin bulunduğu tencereye ilave edin ve karıştırın. Tüm malzemeleri bir tencerede buluşturduktan sonra çorbayı birkaç dakika daha karıştırın. Hazır hale gelmiş çorbayı servis tabaklarına alın ve üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Portakallı Patates Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 tane orta boy havuç
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı portakal suyu
  • 3 su bardağı su

Portakallı Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Havuçları da aynı şekilde kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Yıkanmış sebzeleri minik küpler şeklinde doğrayın. Geniş bir çorba tenceresi alın ve içerisine yağ ilavesi yapın. Yağın içerisine kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp ekleyin. Sarımsağı da ezin ve soğanın yanına alıp kavurun. Ardından doğranmış sebzeleri çorba tenceresine alın ve karıştırın. Malzemelerin içerisine portakal suyunu ve normal suyu ilave edip kaynaması için orta harlı ateşe alın. Sebzeler yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve karıştırıcı ile malzemeleri püre haline getirin. Çorbanın suyundan kepçe ile alıp yoğurdun içerisine ilave edin ve karıştırın. Yoğurdun kıvamını açıp çorbanın içerisine aktarın. Bu aşamada çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Son olarak çorbanın içerisine tuz ve kişniş ilavesi yapın. Hazırlanmış çorbadan kepçe ile servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şinas

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Borş çorbasını yaparken patateslerin tam olarak yumuşadığından nasıl emin oluyorsunuz? Sarımsak eklerken rendelenmiş halini tercih etmenin sebebi nedir? Enginar çorbasında un kavurma aşamasında unun kokusunun gidip gitmediğini nasıl anladınız? Portakallı patates çorbasında yoğurdu çorbaya eklerken kesilmemesi için nelere dikkat etmek gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba ޞinas,

Borş çorbası yaparken patateslerin tam olarak yumuşadığından emin olmak için bir çatal ya da bıçak kullanarak patatesleri kontrol edebilirsiniz. Çatal ya da bıçak kolayca batıyorsa, patatesler yumuşamış demektir. Sarımsak eklerken rendelenmiş halini tercih etmek, sarımsağın daha homojen bir şekilde dağılmasını ve yemeğin tadına daha iyi nüfuz etmesini sağlar.

Enginar çorbasında un kavurma aşamasında unun kokusunun gidip gitmediğini anlamak için unun rengi hafifçe değişip altın sarısı bir renk aldığında ve kavurma kokusu gidip yerine daha hafif bir aroma geldiğinde unun hazır olduğunu anlayabilirsiniz.

Portakallı patates çorbasında yoğurdu çorbaya eklerken kesilmemesi için yoğurdu önceden bir miktar çorba suyu ile karıştırıp ılık hale getirmek ve daha sonra yavaş yavaş çorbaya eklemek gerekir. Ayrıca çorbayı kaynatırken yoğurdu ekledikten sonra çorbanın fazla kaynamamasına dikkat etmek önemlidir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kelle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Çorbalar Tarifleri ve Malzemeleri

Kremalı Çorbalar Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası

Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası

Güncel

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri