Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Balkabağı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Balkabağı Çorbası, Tatlısı ve pastası çok sevilen bal kabağının çorbası da çok lezzetli olmaktadır. Balkabağı kış aylarında en fazla sevilen sebzelerden biridir ve sağlık açısından da çok faydalı bir besin kaynağıdır. Özellikle de bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve metabolizmayı çalıştırması bakımından bal kabağı kış aylarında sıklıkla tüketilmesi gereken besinlerdendir. Bu yazımda sizler için balkabağı çorbasının tarifini vereceğim. Bu lezzetli çorbayı umarım benim kadar sizler de beğenirsiniz. Kolay gelsin.

Bal Kabağı Çorbası İçin Gerekli Malzemeler (4 kişilik)
  • 750 gram balkabağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu (İsteğe göre sebze suyu da kullanılabilir)
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet yıldız anason
  • 2 yemek kaşığı dolusu krema
  • Göz kararı tuz
  • Göz kararı karabiber
  • 1 adet muskatın üçte biri
Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bal kabağının çekirdekleri alınır ve soyulduktan sonra kabaca doğranır. 1 adet orta boy patates ve 1 adet büyük boy kuru soğan da soyulduktan sonra kabaca doğranır. Bir tencerenin içerisine 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyulur ve orta ateşte eritilir. Eriyen tereyağının içine kabaca doğranmış olan kuru soğan eklenir ve 1 kaç dakika karıştırılarak pişirilir. Daha sonra, doğranmış olan patates ve balkabağı da tencereye eklenir. Tüm malzemeler bir ya da iki dakika daha karıştırılarak pişirilir. Pişirilen malzemelerin içerisine tavuk ya da tercihe göre sebze suyu, yıldız anasonu ve üçte biri alınarak rendelenmiş olan muskat da eklenip, göz kararı tuz ve karabiber eklenir. Tenceredeki malzemeler bir kez daha karıştırılır ve tencerenin kapağı kapalı olarak, sebzeler pişene dek pişirme işlemine devam edilir. Sebzeler piştikten sonra, tencere ateşten alınır ve tencerenin içindeki yıldız anason bir kaşık yardımıyla çıkarılır. Daha sonra, tüm malzemeler blenderden geçirilir ve 2 yemek kaşığı dolusu krema da tencereye eklenip, tüm malzemeler bir kez daha iyice karıştırılır. Son olarak, servis kâselerine koyulan çorbanın üzerine isteğe göre küçük bir kaşık yardımıyla krema koyulabilir ve bu şekilde servis edilir.

Afiyet Olsun.

Balkabağı Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası

Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası

Ezogelin Çorba Kalori Oranı

Ezogelin Çorba Kalori Oranı

Hazır Çorba Kilo Aldırır mı?

Hazır Çorba Kilo Aldırır mı?

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hamur Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6