Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Tavuk Çorbası

Tam bir vitamin deposu olan sarımsaklı tavuk çorbası, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle grip ve soğuk algınlığı için doğal bir antibiyotik görevi gören bu çorba, lezzetli ve yapımı da oldukça pratiktir. 4 kişilik sarımsaklı tavuk çorbasının malzemeleri ve yapılışı şu şekildedir:

Sarımsaklı Tavuk Çorbası Malzemeleri

  • 200 gram kemiksiz tavuk eti
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sarımsaklı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk etini pişirmek için bir tencereye koyun. Tavukların üzerine su ve tuz ilave ederek haşlayın. Tavuklar piştikten sonra soğuması için ayrı bir kaba alın. Soğuduktan sonra tavukları didikleyin. Tavuklar soğurken, sarımsakları çorba tenceresinin içine rendeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyerek kavurun. Daha sonra sarımsakların üzerine salça ilave edin ve karıştırın. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine un ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Kavurduğunuz sarımsak ve salça karışımına haşlanmış tavuk suyundan 4 su bardağı ekleyin. Naneyi de ekleyerek kaynatın. Çorba suyu kaynamaya başladığında önceden didiklediğiniz tavuk parçalarını ilave edin. Tavukları ilave ettikten sonra yaklaşık 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak servis yapabilirsiniz.

Ekstralar ve Püf Noktaları

Çorbanızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, tavuk suyunu haşlarken içerisine bir adet defne yaprağı ve birkaç tane karabiber ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çorbanızı limon suyu ile servis ederek lezzetini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Okgüç

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Sarımsaklı tavuk çorbasının hazırlığında tavuğu haşladıktan sonra soğutmak için beklemek gerekiyor mu? Sıcak sıcak didiklemek sorun olur mu diye merak ediyorum. Bir de çorbayı servis ederken limon suyu eklemenin tam olarak ne faydası var?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Okgüç,

Tavuğu haşladıktan sonra soğumasını beklemek tavuk parçalarını daha kolay ve güvenli bir şekilde didiklemenizi sağlar. Sıcak sıcak didiklemeye çalışmak hem elinizi yakabilir hem de tavuğun liflerinin düzgün ayrılmasını zorlaştırabilir. Bu yüzden soğumasını beklemek daha iyi bir seçenek olacaktır.

Çorbayı servis ederken limon suyu eklemek ise çorbaya hoş bir asitlik katar ve tadını daha ferah hale getirir. Aynı zamanda limon suyu, çorbadaki diğer tatları dengeler ve bağışıklık sistemine de faydalı olan C vitamini sağlar. Bu yüzden limon suyu eklemek, çorbanızın lezzetini ve besin değerini artırabilir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bezelye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bezelye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çorba Tarifleri Oktay Usta

Çorba Tarifleri Oktay Usta