Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sarımsaklı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsaklı Tavuk Çorbası, Tam bir vitamin deposu olan sarımsaklı tavuk çorbası birçok kişi tarafında tercih edilmektedir. Özellikle grip ve soğuk algınlığı için antibiyotik görevini göre bu çorba lezzetli ve yapılışı da bir o kadar pratiktir. 4 kişilik olan sarımsaklı tavuk çorbasının malzemeleri ve yapılışı şu şekildedir;

Sarımsaklı Tavuk Çorbası malzemeleri
  • 200 gram kemiksiz tavuk eti
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 atalı kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuzu
Sarımsaklı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk etini pişirmek için tencereye koyun. Tavukların üzerine su ve tuzunu da ilave ederek pişirin. Tavuklar piştikten sonra soğuması için ayrı bir kabın içine alın. Soğuduktan sonra tavukları didikleyin. Tavuklar soğurken sarımsakları çorba tenceresinin içine rendeleyin. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvı yağ ilave ederek karıştırın ve kavurun. Daha sonra sarımsakların üzerine salça ilave edin ve karıştırın. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine un ekleyerek karıştırın ve kavurmaya devam edin. Kavurduğunuz sarımsak ve salça karışımının içine haşlanmış tavuk suyundan 4 su bardağı ekleyin. Naneyi de ekleyerek kaynatın. Çorba suyu kaynamaya başlayınca daha önceden didiklediğiniz tavuk parçalarını ilave edin. Tavukları ilave ettikten sonra yaklaşık 5-6 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın ve sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sarımsaklı Tavuk Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni