Dövmeli Yoğurt Çorbası Dövmeli yoğurt çorbası, günümüzde yapılan çorbalar arasında daha lezzetli ve sağlıklıdır. Eskiden sabah kahvaltılarında peynir ve zeytin yerine dövmeli yoğurt çorbası içilirdi. Özellikle kış aylarında içerisine pul biber atarak tüketildiğinde grip için çok faydalıdır. Çocukların tüketmesi de özellikle tavsiye edilir. Dedelerimizin ve ninelerimizin nadiren grip olmalarının, hasta olmamalarının büyük sebeplerinden biri dövmeli yoğurt çorbasıdır. Şimdi, dövmeli yoğurt çorbasının tarifini paylaşalım. Dövmeli Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Dövmeli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır? Dövmeli yoğurt çorbası yapımına aşurelik buğdayı pişirmek ile başlayalım. Bir gün önceden dövmeyi soğuk suda ıslatın. Çorbayı yapmaya başlayacağınız zaman dövmelerin suyunu süzün. Derin bir tencerenin içine dövmeleri boşaltın ve ardından tavuk suyunu ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Tavuk suyu ve dövme karışımı kaynarken, başka bir kapta yumurta, un ve yoğurdu ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın. Kaynamış olan tavuk suyundan bir kepçe alıp yoğurt karışımına ekleyin ve çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz yoğurt karışımını ocakta kaynayan tavuk suyuna yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Topaklanmayı engellemek için sürekli karıştırmaya devam edin. Orta ateşte kaynamaya devam eden çorbaya tuz ekleyip pişirmeye devam edin. Diğer tarafta sos tavasında tereyağını eritip, nane ekleyip iyice kavurun. Nane kokusu yayıldıktan sonra ocaktan alın ve çorbanın üzerine yavaşça gezdirin. Ocaktan indirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |