Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası
15 Mayıs 2024

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası

Havuçlu patatesli mercimek çorbası; özellikle küçük çocuğu olan annelerin can kurtarıcı simididir. Çorba Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden birisidir. Sağlıklı bir öğün için çorba çok önemlidir. Belli bir yaştan sonra sıvı tüketimi metabolizmayı hızlandırarak kilo alımını yavaşlatmaktadır. Bu nedenle öğlen ve akşam öğünlerinde mutlaka çorba içilmesi gerekmektedir. Türk mutfağında en çok tüketilen çorbaların başında ise tarhana çorbasından sonra mercimek çorbası gelmektedir. Besin yönünden oldukça zengin olan mercimeğin haftada en az bir kere tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle sarı mercimeğin besin değeri olarak daha zengin olduğu söylenilmektedir. Unutmadan söyleyeyim lezzetli mercimek çorbasının sırrı kaliteli mercimekten geçer. Sizlere hem misafirlerinize hem de çocuklarınıza gönül rahatlığıyla pişirebileceğiniz havuçlu patatesli mercimek çorbasının tarifini vermek istiyorum.

Havuçlu patatesli mercimek çorbasının yapımı için gereken malzemeler
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek,
  • 1 adet büyük boy kuru soğan,
  • 1 adet kırmızıbiber,
  • 1 çay bardağı et ya da tavuk suyu,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet küçük bor patates,
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ, (Eğer et suyu kullanmayacaksanız yağ miktarını arttırmayı ihmal etmeyin)
  • 1 tatlı kaşığı nane,
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber,
  • Yeteri kadar tuz,
  • Küçük bir diş sarımsak,
  • Yeteri kadar kaynar su.
Havuçlu patatesli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle kırmızı mercimeği ayıklayarak yıkayın ve süzün. Üzerine patates ve havucu rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Daha sonra kırmızıbiber ve soğanı da yemeklik doğrayın. Düdüklü tencerenin içerisine sıvı yağı koyun ve soğan ile kırmızıbiberi kısık ateşte biraz soteleyin. Ben salça kullanmıyorum. Kırmızıbiber yeterli oluyor. Eğer kullanacaksanız sotelenen soğan ile biraz kavurun. Üzerine kaynar su ile et suyunu ilave edin. Kaynayan suyun içerisine kırmızı mercimek ile sebze karışımını ve sarımsağı atın. Tuzunu da ilave ederek düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Ben havası çıkmasından itibaren 15 dakika daha pişiriyorum. Tencerenizin durumuna göre pişirin. Mercimek çabuk yanar. Su miktarına dikkat edin. Pişen çorbayı tel çırpıcı ya da mikser ile biraz çırpın ve pütürsüz olmasını sağlayın.

Çorbanın sosu için tereyağını eritin ve nane ile toz kırmızıbiberi ekleyerek kavurun. Servis kasesine çorbayı doldurun ve üzerine hazırlanan sostan dökün. Servis yaparken limon ikram etmeyi unutmayın. Havuçlu patatesli mercimek çorbası hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Herle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Herle Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Çorba Terbiyesi Nasıl Yapılır?

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Sultan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yuvalama Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süzme Mercimek Çorbası Püf Noktaları

Süzme Mercimek Çorbası Püf Noktaları

Güncel

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüksük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri