İşkembe Çorbasının Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

İşkembe Çorbasının Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

İşkembe Çorbasının Yapılışı

İşkembe çorbası, birçok kişi tarafından zor olarak düşünülebilir. Ancak, bu çorbanın yapımı göründüğü kadar zor değildir. Genellikle kış aylarında tercih edilen işkembe çorbası, yüksek besin değerlerine sahip olup, düşük kalorisi sayesinde diyet listelerinde de yer alabilir. Özellikle gece tüketimi için ideal bir çorba olup, bazı kişiler tarafından sabahları da tercih edilir. Enerji verici özelliği nedeniyle çocuklar için de önerilen bu çorbayı hazırlarken, işkembeyi güvenilir bir yerden temin etmek önemlidir. Şimdi işkembe çorbasının yapılışına birlikte göz atalım.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 7-8 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Arzu edilirse sirke
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Terbiyesi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İşkembe Çorbası Nasıl Yapılır?

İşkembe çorbası yapımına başlarken, işkembeyi güvenilir bir yerden temin etmeniz önerilir. Temizlenmiş işkembeyi iyice yıkadıktan sonra, suyun içine biraz un koyarak işkembeyi ovalayın ve suyun içinde bir süre bekletin. Ardından işkembeyi düdüklü tencereye koyarak yeteri kadar su ekleyin ve yaklaşık 1 saat pişirin. Pişen işkembeyi sudan çıkarıp soğumaya bırakın ve küçük parçalara doğrayın. Herkesin işkembe çorbasındaki işkembe parçalarının büyüklüğünü farklı sevdiğini göz önünde bulundurarak, istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Robotta incecik çekmek de bir seçenektir.

Şimdi çorbayı pişireceğimiz tencereye sıvı yağı ekleyin ve ocağa koyun. Unu ekleyerek hafif pembeleşene kadar kavurun. Ardından sıcak suyu ilave edin ve karıştırın. Doğranmış işkembeleri ve tuzu ekleyin. İşkembeler daha önce piştiği için fazla kaynamasına gerek yoktur; özdeşleşmesi yeterlidir.

Sarımsakları ayıklayıp havanda iyice dövün ve sirkeyle karıştırın. Bu karışımı ocakta pişen işkembe çorbasına ekleyin. Şimdi çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlayın. Bir kâseye limon suyu, yumurta sarısı, un ve yoğurdu ekleyerek çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Kaynamakta olan çorbadan kepçe ile alarak terbiyeye ekleyin ve sürekli çırpmaya devam edin. Terbiye iyice ılıdıktan sonra tencereye ekleyin ve karıştırın. İşkembe çorbasını bu şekilde 10 dakika daha pişirin. Daha sonra çorbanın altını kapatın ve kısa bir süre dinlenmeye bırakın.

Dinlenen işkembe çorbasını servis kaselerine alın ve malzemeler arasındaki baharatlarla süsleyerek sevdiklerinize ikram edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebze Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Ayran Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Maggi Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Maggi Çorba Tarifi ve Malzemeleri