İşkembe Çorbasının Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

İşkembe Çorbasının Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri


İşkembe çorbası nasıl yapılır?


Pek çok kişiye zor gelebilir. Ancak biz bunun bu kadar zor olmadığını belirtelim. Genellikle kış çorbası diyebileceğimiz işkembe çorbasının besin değerleri oldukça yüksektir. Fakat kalorisi düşük olduğundan, diyet listesine alınabilir. Özellikle gece çorbası için tercih edilen bir çorbadır. Bazıları da sabahları işkembe çorbası içmeyi sever. Enerji verici bir çorba olduğundan, çocuklar içinde önerilir. Ancak işkembe aldığınız yere özel bir itina gösterin. Güvendiğiniz bir yerden aldığınız işkembeyi pişirin. Bu çorbanın yapımında en önemlisi hazırlık aşamasıdır. Gerektiği gibi işlemleri yaparsanız, mükemmel lezzette bir çorba içebilirsiniz. Şimdi işkembe çorbasının yapılışına birlikte göz gezdirelim. Kolay gelsin.


İşkembe çorbası için gerekli malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş işkembe
  • 7-8 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Arzu edilirse sirke
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Terbiyesi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt

İşkembe çorbası nasıl yapılır?


İşkembeyi öncelikle bildiğiniz, güvendiğiniz bir yerden almanızı öneriyoruz. İlk olarak işkembeyi temizlenmiş olarak alıyorsunuz. Bunu iyice yıkamanız gerekir. Ardından suyun içine biraz un koyarak işkembeyi ovalayın ve suyun içinde bir süre bekletin. Daha sonra tercihen düdüklü tencerenin içine işkembeyi ve yeteri kadar suyu koyarak pişirmeye başlayın. Ortalama olarak 1 saat kadar işkembenin pişmesi gerekiyor. Daha sonra işkembeyi suyun içinden alarak soğumasını sağlayın. Bunu küçük parçalar şeklinde doğrayın. Herkes işkembe çorbasında işkembelerin büyüklüğünü farklı sever. Bu yüzden sizde istediğiniz gibi işkembeyi kıyın. İsterseniz robotta incecik çekebilirsiniz. Bu şekilde işkembe çorbasının ön hazırlığını tamamladık.

Şimdi çorbayı pişireceğimiz tencerenin içine sıvı yağı ilave edelim, bunu ocağa koyalım. Unu içine koyarak kavurmaya başlayalım. Hafif pembeleşen unun içine suyu ilave edelim. Ardından kıyılmış işkembeleri ve tuzunu koyalım. İşkembeleri daha önce pişirdiğimizden fazla kaynamasını beklemenize gerek yok. Özdeşleşmesi yeterli olacak.

Bu sırada sarımsakları ayıklayın ve havanda iyice dövün. Bunlara sirkeyi karıştırın. Ocakta pişen işkembe çorbasının içine koyun. Şimdi çorbanın terbiyesini hazırlayabiliriz. Bir kâseye limon suyunu, yumurta sarısını koyarak çırpmaya başlayın. İçine unu ve yoğurdu koyarak çırpmaya devam edin. Kıvamı pürtüksüz olunca, kaynamakta olan çorbadan kepçeyle alarak terbiyenin içine karıştırın. Sürekli olarak çırpmaya devam edin. Terbiye iyice ılınınca bunu tencerenin içine karıştırabilirsiniz. Bu şekilde işkembe çorbasını 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra çorbanın altını kapatın. Kısa bir süre dinlenen işkembe çorbasını servis kaselerine alın. Malzemelerin içindeki baharatlarla süsleyerek, sevdiklerinize bu lezzetli işkembe çorbasını ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İşkembe Çorbasının Yapılışı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Aya Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6