corbatarifleri.gen.tr
çorba
Sosyal Medyada Paylaş
Çorba Çeşitleri
Basit Çorba Tarifleri
8 Aylık Bebek Çorbaları
Analı Kızlı Çorba
Çorba
1 Yaş Bebek Çorbaları
Bebeklere Sebze Çorbası Nasıl Yapılır
Brokoli Çorbası
Besleyici Bebek Çorbaları
Bezelye Çorbası
Ayran Çorbası
Balık Çorbası
Bebeğime Çorba Tarifleri
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Bebekler İçin Çorba Tarifleri
Çorba İsimleri
Et Suyuna Çorba
5 Aylık Bebek Çorbaları
Ezogelin Çorba
Hasta Çorbası
Arpa Çorbası
Ev Yapımı Mantar Çorbası
Ev Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır
Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası
Arpa Şehriye Çorbası
Çorba Tarifleri Oktay Usta
Havuç Çorbası
Çorba Diyetleri
Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır Oktay Usta
Borç Çorbası
Acılı Ekşili Çorba
Emine Beder Çorba Tarifleri
Evde Domates Çorbası
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası
Erzincan Çorbası
Tüm Sayfalar >>









Et Suyuna Çorba

Et suyuna çorba ,yüz yıllardır şifa kaynağı ve besleyici olan çorbaların her bölgede hazırlanışı ayrıdır. Benzeri renginde çeşitlilik olduğu benzeri çorbanın tarifi de çeşitlilik göstermektedir. Bu durumun esas nedeni kişilerin içerisinde içinde bulunduğu kültürdür. İnsanların içerisinde yaşadıkları bu kültürde çorba tarifi geçmişten günümüze denli nasıl yapıla geldiyse yarın doğacak çocuklarda ihtimal öyle yapacaklardır. İhtimal diyorum zira kişilerin bazıları yeniliğe açıktır ve denemeyi sever. Bundan ötürü farklı çorba tariflerini deneyerek farklı kültürlerin lezzetlerini tadarlar. Bu lezzet tatma deneyimleri bazen pozitif sonuçla sonuçlanırken bazen de negatif sonuçlanmaktadır. Bilinen kişilerin damak tatları birbirinden ayrıdır.

Et suyu kullanılarak yapılmış çorbanın yararları; 
  • İçeriğindeki glikozaminoglikanlar nedeniyle eklemleri rahatlatmaları ve eklemlere yararları. Zira glikozaminoglikanlar bağ ve tendonlarımızın sağlıklı olması amaçlı gerekli kolajen dokusuna katkıda bulunuyorlar. 
  • Cildimizin, saçlarımızın ve tırnaklarımızın canlanmasına katkıda bulunuyor. 
  • İçeriğindeki jelatin nedeniyle huzursuz barsak sendromundan muzdarip barsak sistemimizin iyileşmesine katkıda bulunuyor. 
  • Et ve protein ihtiyacınızı optimal düzeyde karşılıyor. 
  • İçeriğinde fazlaca bulunan glisin ismini taşıyacak amino asit karaciğer detoksunda çok fazla mühim bir yapıtaşı. 
  • Bir pişirimde en az 4-5 gündelik kez ihtiyacınızı karşılayacak miktarda gıda elde etmeniz. 
  • Fayda/maliyet bakımından bakıldığında gündelik protein ve yağ gereksinimini karşılama bakımından bütçeniz amaçlı bayağı hesaplı olması.  
Gerekli Malzemeler  
  • 1 kg kuzu kemik  
  • 1,5 litre su 
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ 
  • 1 çorba kâsesi yoğurt 
  • 1 tane yumurta 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 çay bardağı bulgur 
  • 1 orta boy kaşık limon suyu 
  • Tuz, Karabiber 
Et Suyuna Çorba
Tarifin yapılış şekli

Düdüklü tencereye kuzu kemikleri ile birlikte 1,5 litre suyu alın ve kemikleri güzelce haşlayın, (40-45 dk) Haşlanan kemikleri düdüklü tencereden ayrı bir kenara alın biraz soğuyunca üzerindeki etleri sıyırın. Etler iri ise biraz küçük küçük kesin. Derin bir tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyun. Yağ kızınca unu üstüne ekleyin ve kavurun. Kavurduğunuz unun altını kısıp üstüne 1 su bardağı soğuk suyu koyup çabuk hızlı karıştırın mama benzeri kıvam alınca düdüklüdeki et suyunu bu tencereye boşaltın. (Düdüklü tencerede bulunan haşlanmış suyu süzerek katın. Zira içerisinde küçük kemik parçaları çıkabilir) Birkaç defa karıştırın ardından ocağın altını kısın ve sarımsakları da ezip içerisine katın. 

Terbiye amaçlı bir kase yoğurdu kaşıkla çırparak özeyin ve içerisine bir tane yumurtayı kırıp güzelce çırpın limon suyunu da içerisine katın bir daha çırpın 
Ocakta bulunan tencereden bir iki kaşık suyundan alın ve terbiyeye katarak ılındırın. Terbiyeyi bir elinizle azar azar çorbaya katın öbür elinizle çorbayı çabuk hızlı karıştırın ve kaynamaya başlayana denli da karıştırmaya devam edin. Kaynayınca içerisine bulguru, kemiklerden sıyırdığınız etleri, tuzu ve biberi de ekleyin. Bulguru pişinceye denli kısık ateşte kaynamaya devam etsin. Bulgurda pişince servise hazırdır. 

Yayınlanma Tarihi : 22.10.2015 13:38:03

Et Suyuna Çorba Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Et Suyuna Çorba"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Mercimek Çorbası

Mercimek çorbası, çorba türleri arasında tüketimi en fazla olan ve özellikle de kış aylarında afiyetle tüketilen bir çorba türü olarak bilinmektedir. Sofralarımızda ana yemeklerden önce mideyi yetiştirmek amacıyla servise sunulur....

Şehriyeli Mercimek Çorbası

Şehriyeli mercimek çorbası, Mercimek oldukça besleyici, bir üründür.  Mercimek çorbası yanında kızarmış ekmekle birlikte severek tüketeceğiniz harika bir lezzettir.  Mercimeğin özellikle gebelik döneminde tüketilmesi son derece...

Bamya Çorbası

Bamya çorbası, bamya sağlık açısından oldukça faydalı besinlerden biridir ve her türlü yemeği yapılır kişinin damak tadına göre güveçte fırında tencere yemeği şeklinde ya da çorbası yapılır ve oldukça lezzetli tatlar oluşmasını sa...

Kıymalı Domates Çorbası

Kıymalı domates çorbası, lezzeti ile damaklar da enfes bir tat bırakan, herkesin severek yiyebileceği bişr çorba tarifidir. Diğer çorba çeşitlerinin yanı sıra içinde bulunan sebzeler ile daha lezzetli ve vitamin deposu olan bu çor...

Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası

Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası, Kış aylarının ve ana yemeklerin vazgeçilmezi olan çorbaların başında gelen, tavuk sulu arpa şehriye çorbası, bolca vitaminli ve lezzetli bir çorba türüdür. Altı ayı geçmiş bebekler için de gönül ra...

Köfteli Yoğurtlu Çorba

Köfteli yoğurtlu çorba, adı üstünde ne kadar besleyici olduğunu anlayabilirsiniz. Özellikle çocukların severek yedikleri bir tariftir. Bu nedenle çocukları olan hanımlara bu çorbayı sıkça yapmalarını tavsiye ediyoruz. Hatta bu çor...

Diyet Domates Çorbası

Diyet domates çorbası, zayıflamak isteyip diyet yapanların önemli menülerinden biridir. Domates çorbası C vitamini, potasyum ve folik asit açısından çok faydalı bir üründür. Pişirilmiş domates içerisinde bulunan likopen kalp ve da...

Diyet Brokoli Çorbası

Diyet Brokoli Çorbası, Brokoli daha çok sonbahar ve kış aylarında temin edilir. Karnabahar ve Brüksel lahanası gibi sebzelerle aynı familyaya aittir. Daha önceki yıllarda çok bilinen bir sebze olmamasına rağmen son 10 yıl içerisin...

Düğün Çorbası Etli

Düğün Çorbası Etli, Et, un ve yoğurt katılarak özellikle düğün ve mevlitlerde yapılan ve üzerine kızgın bir yağ dökülen bir çorba türü olarak bilinmektedir. Anadolu yemek kültürlerinin baş tariflerindendir. Hemen hemen birçok köy...

Köfteli Yayla Çorbası

Köfteli yayla çorbası, kış aylarında sıcacık ve lezzetli içimizi ısıtacak bir çorbadır köfteli yayla çorbası. Değişik lezzetler arayanlar için yada mercimek çorbası, ezogelin çorbası gibi kış aylarında en çok yapılan klasik çorbal...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

çorba, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018