Şehriyeli Yoğurt Çorbası Kış aylarının vazgeçilmezi olan şehriyeli yoğurt çorbası, hem sağlık açısından faydalı hem de doyurucu bir seçenektir. Kış aylarında, hemen hemen her akşam ana yemeklerin yanına yapılan bu çorba, pratik ve ekonomik bir alternatiftir. Grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklara karşı şifa kaynağı olup, iyileşme sürecini hızlandırdığı bilinmektedir. Her annenin yapması gereken çorbalardan biri olan şehriyeli yoğurt çorbası, çocukların damak tadına hitap ettiği için, çocuklar tarafından da sevilerek tüketilir ve tok tutar. Ayrıca, evinde yaşlı bireyler bulunanlara da tavsiye edilmektedir. Diş problemleri yaşayan yaşlılar, bu çorbanın kolay tüketilebilir olması sayesinde rahatça yiyebilirler. Hazmı da oldukça kolaydır. Şehriyeli Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır? İlk olarak, derin bir kabın içerisinde yumurtayı iyice çırpın. Daha sonra yoğurt ile karıştırın. Bu karışıma unu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımın topaklanmaması için sürekli çırpmanız gerekmektedir. Mikser veya çırpma teli kullanabilirsiniz. Sonrasında tencereye suyu koyun ve üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin. Çorba özleşene kadar iyice karıştırın. Ocağı yakın ve çorba kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra, bir tava içerisinde tereyağını eritin ve nane ekleyerek 2 dakika kadar kavurun. Hazırladığınız nane ve tereyağı karışımını çorbaya ekleyebilir veya servis yaparken kâse içerisinde üzerine dökerek süsleyebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak sarımsağı ezip çorbaya ilave edebilirsiniz. Bu pratik ve şifalı çorbayı hazırlayarak, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
Abdülhamid.
12 Temmuz 2024 CumaŞehriyeli yoğurt çorbası yaparken yumurtayı çırparken topaklanma olmaması için nelere dikkat etmeliyim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Abdülhamid,
Şehriyeli yoğurt çorbası yaparken yumurtayı çırparken topaklanma olmaması için birkaç önemli noktaya dikkat etmelisiniz. Öncelikle, yumurtayı yoğurt ve un ile birlikte iyice çırpmanız önemlidir. Çırpma işlemi sırasında karışımın pürüzsüz olması için yavaş yavaş su ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrıca, yumurta karışımını kaynar suya eklerken çorbanın kesilmemesi için mutlaka çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaşça karışıma ekleyerek ılıklaştırın. Bu şekilde yumurta karışımını çorbaya eklerken ani ısı değişimine maruz kalmayacak ve topaklanma olmayacaktır. Afiyet olsun!
Sevgiler,