Oktay Usta Çorba Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Oktay Usta Çorba Tarifleri Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Çorba Tarifleri

Herkesin afiyetle tüketmiş olduğu ve ana yemeklerden önce sofralara eşlik eden farklı lezzetler olarak bilinir. Oktay Usta'nın hazırlamış olduğu çorbalar özellikle kış aylarında şifa kaynağı olmaktadır. Kış aylarının soğuklarından bizleri korur, hastalıkları engeller. Bu makalemizde Oktay Usta çorba tarifleri nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır beraber inceleyeceğiz. Hepinize kolay gelsin.

Oktay Usta Tarhana Çorbası Malzemeleri

  • 2 su bardağı kadar toz tarhana
  • 2,5 yemek kaşığı sıvı yağ ve 100 gram tereyağı
  • 3 adet orta boy domates (1 yemek kaşığı salça kullanımı da yapılabilir)
  • 7 bardak su veya et, tavuk suyu (eğer bunlar yoksa bulyon tablet de kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı kadar kuru nane

Oktay Usta Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Tarhanayı 2 su bardağı suyla derin bir kaba alın ve karıştırarak yumuşamasını bekleyin. Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy bir tencereye koyup orta ateşte kızdırın. Yağ hafif kızınca rendelenmiş domatesleri veya salçayı ekleyerek tel çırpıcıyla durmadan karıştırarak 2 dakika kadar kavurun. Ezilmiş olan tarhana ve kalan 5 su bardağı suyu da tencereye ilave edin. (Et veya tavuk suyu yoksa bulyon kullanın) Tuzu ve karabiberi de ekleyerek sürekli karıştırarak çorba koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişmesini bekleyin. Çorba kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 3-5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Diğer taraftan, tereyağını küçük bir tavada kızdırarak kuru naneyi kızgın olan yağda döndürün ve ocaktan alın. Naneli sostan sıcak çorba üzerine ekleyerek karıştıralım. Çorbayı sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Sütlü Mısır Çorbası Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı konserve mısır
  • 1,5 su bardağı yarma buğday
  • 1,5 litre süt
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 adet et bulyon
  • Az miktarda tuz
  • Az miktarda pul biber
  • Karabiber
  • 5 yemek kaşığı krema
  • 4 yemek kaşığı un

Oktay Usta Sütlü Mısır Çorbası Nasıl Yapılır?

Oktay Usta'nın sütlü mısır çorbası tarifine ilk önce bir gün önceden ıslatılmış olan yarma buğdayları derin bir tencereye alıp iyice pişene kadar haşlanarak başlayalım. Ayrı bir tavaya alınarak ısıtılan margarin yağı kızınca, üzerine un ilave edelim. Yağ pembeleşene kadar ağır ateşte unu kavuralım. Daha sonra unun üzerine az miktarda su ve süt ile et bulyon ilave ederek topaklaşmaması için çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılarak muhallebi kıvamında bir çorba sosu elde edelim. Sos, daha önceden hazırlanan yarmanın içerisine ilave edilir. Haşlanmış mısırla rendelenmiş olan havucu, tuzu, kremayı ve baharatları eklendikten sonra çorba koyu kıvama gelinceye kadar ağır ateşte, ara sıra karıştırılarak kaynatmaya devam edelim. Hazırlanan çorba sıcak olduğunda kaselere koyulur, üzeri önceden ayrı bir tavada tereyağı ve pul biberle hazırlanan tereyağlı pul biber sosuyla süslenerek sıcak bir şekilde servis hazırlanır.

Afiyet olsun.

Oktay Usta Kremalı Çorba Malzemeleri

  • 90 gram (4 çorba kaşığı) margarin
  • 90 gram (4 çorba kaşığı) elenmiş un
  • 1,5 litre (6 su bardağı) tavuk suyu veya et suyu
  • 200-300 gram taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış olmalıdır)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 150 ml (2 su bardağı) krema
  • 60 gram taze sebze veya et (küçük parçalar halinde doğranmış olmalıdır)

Oktay Usta Kremalı Çorba Nasıl Yapılır?

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritelim. Yağ eriyince unu ekleyerek iyice karıştıralım. Yüksek ateşte yağı bir doku oluşuncaya kadar karıştıralım. Tencereyi ateşten alalım, sonra bir kenarda ılınmaya bırakalım. Bu arada tavuk veya et suyunu bir taşım olacak şekilde kaynatalım. Margarini bulunduğu tencereyi tekrar ateşe koyarak, bir tel veya tahta kaşıkla karıştırarak kaynar tavuk ya da et suyunu margarine iyice yedirelim. Taze sebzeleri gerekli görüldüğü kadar haşlayalım, süzdürdükten sonra et sulu bulyonu yedirin. Harlı ateşte bir taşım kaynatalım, ateşi kısalım. Tencerenin üzerindeki kefi alalım, tuz ve biberini ilave edelim. Ağır ateşte yaklaşık olarak 45 dakika pişirelim. Tenceredeki malzemeyi ince bir tel süzgeçten bir başka temiz tencereye alalım. Harlı ateşte bir taşım daha kaynatalım. Ocağın altını kısalım. Telle karıştırarak kremayı ekleyelim. Tuzunu ve biberini kontrol edelim. Dilerseniz ayrıca suda haşlanmış olan küçük parçalar halindeki taze sebzeleri süzerek çorbaya ilave edin. Hazırlanan çorbayı sıcak olarak servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Arpa Şehriye Çorbası

Oktay Usta Arpa Şehriye Çorbası

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ayak Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri