Bulgur Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Bulgur Köfteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Bulgur Köfteli Çorba

Bulgur Köfteli Çorba, Anadolu mutfağının inceliklerini yansıtan, lezzeti ve besleyiciliği ile öne çıkan bir çorba türüdür. Özellikle soğuk kış aylarında içimizi ısıtan bu çorba, bulgur ve çeşitli baharatlarla hazırlanan köfteleri ile zengin bir tat sunar. Hem pratik hem de lezzetli olan bu çorbayı siz de kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Bulgur Köftesi İçin

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet yumurta
  • 5-6 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Çorba Suyu İçin

  • 2-3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 çorba kaşığı sumak ekşisi veya nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu

Et Suyu İçin

  • 2-3 parça boyun veya incik türünden kemikli et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri İçin

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çorba kaşığı kuru nane

Bulgur Köfteli Çorba Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak et suyunu hazırlayarak başlayalım. Et suyu için verilen tüm malzemeyi bir tencereye alın ve kaynatın. Et suyu hazır hale gelince, köfteler için hazırlık yapmaya başlayabilirsiniz. Karıştırma kabınıza bulguru, biber ve domates salçasını, yumurtayı, karabiberi, kimyonu ve tuzu ekleyin. Bir miktar su ilave ederek köftelik harcı hafifçe ıslatıp iyice karıştırarak yoğurun. Yoğurduğunuz harcı üzerini kapatıp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Ardından, dinlenen köfte harcını tekrar yoğurun ve üzerine unu azar azar ekleyerek macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Elde edilen köfte harcından nohut büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın ve un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin.

Çorba tenceresini ocağa alarak içine tereyağını ekleyin ve yağın erimesini sağlayın. Eriyen yağın üzerine ince ince kıyılmış kuru soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine biber ve domates salçalarını ekleyerek kavurun. Kavrulmakta olan salçaların üzerine haşlandıktan sonra süzdürülmüş et suyunu ve tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamakta olan çorba suyunun içine önceden haşlanmış nohutları ve hazırlanan köfteleri ekleyerek köfteler pişinceye kadar kaynatın. Pişen çorbanın üzerine nar ekşisi ve limon suyu ilave ederek çorbayı ocaktan alın. Çorbanın üzerine dökmek için küçük bir tavada tereyağını eritin, üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber ekleyip yakmadan kızdırın ve çorbanın üzerine dökün. Bulgurlu köfteli çorbanız artık servise hazırdır. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Alacan

12 Temmuz 2024 Cuma

Bulgur kofteli corba yaparken kofteleri hazirlarken harcin macun kivamina gelmesi neden bu kadar onemli? Kivami tutturamazsam kofteler dagilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Alacan,

Bulgur köfteli çorba yaparken köftelerin harcının macun kıvamına gelmesi gerçekten çok önemlidir. Bu kıvam, köftelerin pişerken dağılmamasını sağlar. Eğer kıvamı tutturamazsanız, köfteler pişirme esnasında dağılabilir ve çorbanızın hem görüntüsü hem de lezzeti olumsuz etkilenir. Harcın macun kıvamına gelmesi için bulgurların iyice şişmiş olduğundan ve malzemelerin iyice karıştığından emin olun. Bu küçük detay, çorbanızın mükemmel olmasını sağlayacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soğuk Çorba Çeşitleri ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Çeşitleri ve Malzemeleri

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Tarhana Çorbası Çeşitleri Nelerdir?

Maraş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Maraş Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Erişteli Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Etli Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etli Düğün Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorbası Tarifi ve Malzemeleri