Kremalı Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Kremalı Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Şehriye Çorbası

Kremalı şehriye çorbası, özellikle kış aylarında tüketilen ve sağlık açısından faydalı olan bir çorbadır. Soğuk algınlığında ve çeşitli hastalıklarda antibiyotik etkisi gösterir. Bu çorba, domates ile yapıldığında daha da lezzetli hale gelir. Yapımı oldukça kolay olan bu çorbanın lezzeti de mükemmeldir. Çorbayı hazırlarken normal su kullanabileceğiniz gibi, tavuk suyu veya et suyu da ekleyebilirsiniz. Tavuk suyu kullandığınızda içine az miktarda tavuk eti ekleyerek çorbanın lezzetini artırabilirsiniz. Şimdi, kremalı şehriye çorbasının yapımına geçelim.

Kremalı Şehriye Çorbası Malzemeleri

  • 2 çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 1 paket krema

Kremalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Kremalı şehriye çorbası yapımına ilk olarak bir tencereye tereyağını alıp eriterek başlıyoruz. İyice kızan tereyağının içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Un ve tereyağı karışımının üzerine 2 bardak su ilave edip unun topaklanmamasına dikkat ederek sürekli karıştıralım. Bu aşamada un topaklanırsa, el blenderı ile durumu kontrol altına alabilirsiniz. Sonra salçayı hazırlanan karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak suyun geri kalanını da ilave edin. Çorbanın içinde topak kalmaması için iyice çırpın. Kaynayan suya tel şehriyeyi ilave ederek karıştırın ve tel şehriyeler pişene kadar ocakta kısık ateşte çorbayı bırakın. Ara sıra karıştırmaya devam edin. Tuzu ilave edelim, aksi takdirde tel şehriyeler tencerenin dibine yapışabilir. Ocaktan çorbayı indirmeden önce kremayı ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Pişen çorbaları çorba kaselerine alarak üstünü istediğiniz şekilde kremayla süsleyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kremalı şehriye çorbasını daha besleyici hale getirmek için içine doğranmış sebzeler ve baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, havuç, kereviz veya kabak gibi sebzeler çorbaya hoş bir tat katabilir. Ayrıca, karabiber, pul biber veya kekik gibi baharatlar da çorbanın lezzetini artırabilir.

Bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak tüketildiğinde vücut direncini artırır ve içeriğindeki besin maddeleri sayesinde bağışıklık sistemini destekler. Krema, çorbaya hem lezzet hem de kremamsı bir kıvam katarak yeme deneyimini güzelleştirir.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni