Basit Çorba Tarifleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Basit Çorba Tarifleri

Basit Çorba Tarifleri, hazırlanışı zahmetsiz ve basit çorba çeşitleridir. Her sofranın vaz geçilmez çeşitleri ve olmazsa olmazı olan nefis çorba tariflerini sizler için daha zahmetsiz ve kolaylıkla hazırlanabilecek basit çorbalar arasından seçtiğimiz tariflerle sizlerde sofralarınızda harikalar yaratabilirsiniz.

Basit Şehriyeli Kremalı Tavuk Çorbası

Şehriyeli Kremalı Tavuk Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 tane tavuk budu
  • 5 çorba kaşığı arpa şehriye
  • 5 çorba kaşığı krema
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1,5 litre kadar tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Şehriyeli Kremalı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Basit şehriyeli kremalı tavuk çorbamızın hazırlığına ilk olarak tavuğumuzu haşladıktan sonra haşlama suyunu bir kenara bırakarak başlayalım. Ardından haşlanan tavuk etini minik minik didikleyerek ayırdığımız tavuk suyunun içine ekleyelim ve tencereyi tekrar ocağa koyarak pişirelim. Küçük bir kâseye 5 çorba kaşığı kremayı alarak üzerine 1 çorba kepçesi kadar tavuk suyundan ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra kremayı azar azar tencereye ekleyerek karıştıralım. Bu şekilde çorbamızı 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbanın üzerine 1 adet limon suyu, 1 çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz ve 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırarak çorbamızı ocaktan alarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Basit Terbiyeli Buğday Çorbası

Terbiyeli Buğday Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 su bardağı çorbalık buğday
  • 1 kâse kadar süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su
Terbiyeli Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamızın hazırlığına öncelikle 1 su bardağı çorbalık buğdayı ayıkladıktan sonra çukur bir kabın içine alarak üzerini aşacak kadar ılık su ilave ederek ıslanması için beklemeye bırakalım. Ardından ıslanarak kabaran buğdayın ıslama suyunu süzüp buğdayı yıkadıktan sonra çorba tenceremize alalım ve üzerini aşacak kadar su ilave ederek buğdayı yumuşaması için haşlamaya bırakalım. Çorbamızın terbiyesi için yoğurdumuzu geniş bir kâsenin içine aldıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı un ve limon suyunu ekleyerek birlikte karıştıralım. Karışımın üzerine soğuk su ekleyerek bir çırpma teli yardımıyla terbiyenin kıvamını açtıktan sonra üzerine tekrar sıcak su ilave ederek hızlı hızlı çırpma teli ile çırpmayı sürdürerek terbiyeyi bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım. Terbiyemiz kaynayarak kıvam aldıktan sonra üzerine sıcak su ekleyip kaynatarak kıvam aldıralım. Ardından kaynamakta olan terbiyenin üzerine haşlayarak süzdürdüğümüz buğdayı ilave ederek üzerine yeteri kadar tuz ilave ederek pişirelim. Ufak bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyarak eriterek üzerine 1 tatlı kaşı kırmızı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane ilave ederek çorbamızın osunu da hazır hale getirelim. Kıvam alarak pişen çorbamızı servis kaselerine aldıktan sonra üzerine tereyağlı sostan gezdirerek sıcak sıcak servi yapalım.

Afiyet olsun.

Basit Sebzeli Kış Çorbası

Sebzeli Kış Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kereviz
  • 1-2 parça beyaz lahana yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 su bardağı kadar tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Sebzeli Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

Kış çorbası hazırlığımıza ilk olarak 1 adet havucun kabuklarını soyarak minik küpler şeklinde doğrayarak başlayalım. Ardından Çorba tenceremizi ocağa alarak içine yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyerek yağın ısınmasını sağlayalım. Ardından ısınan yağın üzerine minik minik doğranmış havuçları ekleyerek 4-5 dakika kadar havuçları karıştırarak kavuralım. Kavrulmakta olan havuçların üzerine 1 yemek kaşığı un ilave edip karıştırarak kavurma işlemine devam edelim. Kavrularak hafifçe pembeleşen unun üzerine havuçta olduğu gibi yine minik küpler şeklinde doğranmış pırasa, kereviz, beyaz lahana ve patatesleri alarak vurmaya devam edelim. İyice kavrulan sebzelerin üzerine 5-6 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyerek sebzeler yumuşayıp çorbamız kıvam alıncaya kadar pişmeye bırakalım. Sebzeli kış çorbamızı ocaktan almadan önce üzerine kırmızı pul biber, karabiber ve yeteri kadar tuz ilavesiyle tatlandırdıktan sonra çorbamızı ocaktan alarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Basit Çorba Tarifleri Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Mantar Çorbası Oktay Usta

Mantar Çorbası Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mahluta Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yüzük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yüzük Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası

Havuçlu Patatesli Mercimek Çorbası

Güncel

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Andoloz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Andoloz Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yöresel Çorbalar Tarifileri ve Malzemeleri

Yöresel Çorbalar Tarifileri ve Malzemeleri

Mantılı Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Mantılı Nohutlu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Çorba İsimleri Nelerdir?

Çorba İsimleri Nelerdir?

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bolu Usulü Patates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6