Basit Çorba Tarifleri
07 Temmuz 2024

Basit Çorba Tarifleri


Hazırlanışı zahmetsiz ve lezzetli çorba tarifleri, her sofranın vazgeçilmez çeşitleri arasında yer alır. Sizler için, hazırlaması kolay ve pratik olan çorba tariflerini derledik. Bu tariflerle sofralarınıza lezzet katabilirsiniz.

Şehriyeli Kremalı Tavuk Çorbası

Gerekli Malzemeler

  • 1 adet tavuk budu
  • 5 çorba kaşığı arpa şehriye
  • 5 çorba kaşığı krema
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1,5 litre tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk budunu haşlayın ve haşlama suyunu bir kenara ayırın. Haşlanan tavuk etini küçük parçalar halinde didikleyin ve tavuk suyunun içine ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa koyarak pişirmeye devam edin.

Bir kasede 5 çorba kaşığı kremayı, 1 çorba kepçesi kadar tavuk suyuyla karıştırın. Bu karışımı azar azar tencereye ilave edip sürekli karıştırın. Çorbayı 1-2 taşım kaynattıktan sonra üzerine limon suyu, karabiber, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek karıştırın. Çorbanızı sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Terbiyeli Buğday Çorbası

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı çorbalık buğday
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su

Nasıl Yapılır?

Buğdayı ayıklayıp bir kaba alın ve üzerine ılık su ekleyerek bekletin. Kabaran buğdayın suyunu süzüp yıkayın, ardından tencereye alarak üzerine yeteri kadar su ekleyip haşlayın.

Yoğurdu geniş bir kaseye alın ve üzerine un ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Üzerine soğuk su ekleyerek çırpma teli ile karıştırın, ardından sıcak su ekleyip çırpmaya devam edin ve tencereye alarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra haşlanmış buğdayı ve tuzu ekleyip pişirin.

Küçük bir tavada tereyağını eritip pul biber ve kuru naneyi ekleyerek sos hazırlayın. Çorbanızı servis kaselerine alın ve üzerine sos gezdirerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sebzeli Kış Çorbası

Gerekli Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kereviz
  • 1-2 parça beyaz lahana yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

Havucun kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye sıvı yağı ekleyip ısıtın ve doğranmış havuçları ekleyerek 4-5 dakika kavurun. Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam edin.

Un hafif pembeleşince doğranmış pırasa, kereviz, beyaz lahana ve patatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine tavuk suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak pul biber, karabiber ve tuz ekleyip çorbanızı tatlandırın ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Detoks Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Zayıflatan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Zayıflatan Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Topalak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri