Emine Beder Çorba Tarifleri ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Emine Beder Çorba Tarifleri ve Malzemeleri

Emine Beder Çorba Tarifleri

Günümüzde televizyon programlarında ve yemek tarifi kitaplarında yemek tarifi öğrenmek oldukça popüler hale gelmiştir. Birçok kişi bu yöntemlerle yemek yapmayı öğrenmiştir. Televizyon programları ve yemek kitaplarıyla tanınan Emine Beder'in çorba tarifleri de oldukça ilgi çekicidir. İşte Emine Beder'in bazı ünlü çorba tarifleri:

Emine Beder Nane Kesmeli Yoğurtlu Çorba

Kolay yapımı ve lezzetli oluşuyla tercih edilen bu çorbanın yapılış süresi ortalama 30-35 dakikadır.

Nane Kesmeli Yoğurtlu Çorba Malzemeleri

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 orta boy kase tatlı yoğurt
  • 1 çay bardağı kesme
  • 2 çorba kaşığı un
  • 5-5,5 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Nane Kesmeli Yoğurtlu Çorba Üzeri için

  • Bir miktar tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Nane Kesmeli Yoğurtlu Çorba Nasıl Yapılır?

Tencereye suyu koyun ve kesmeleri haşlanması için ekleyin. Kesmeler haşlanırken diğer taraftan yoğurdu bir kabın içine koyun. Üzerine yumurta sarısını ve unu ekleyerek iyice çırpın. Kesmeler pişince pişme suyundan bir miktar alarak yoğurt karışımına ekleyin ve karıştırın. Karıştırdıktan sonra ılınması için sık sık karıştırın. Ilındıktan sonra yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Bu sürekli karıştırma işlemi çorbanın topaklanmasını engeller. İstediğiniz kıvama göre çorbanıza su ekleyebilirsiniz. Suyun soğuk olmasına ve sürekli aynı yönde karıştırmaya dikkat edin, böylece çorba kesilmez. İşlemleri tamamladıktan sonra yaklaşık 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Diğer taraftan tavanın içine tereyağını koyun. Tereyağı biraz eriyince pul biberini ekleyin ve kavurun. Pişen çorbayı servis tabağına koyun, ortasına arzu edilen miktara göre nane ekleyin ve daha sonra kızgın tereyağını üzerine dökün.

Afiyet olsun.

Emine Beder Sebze Çorbası

Pişme süresi 10-15 dakika gibi kısa olan sebze çorbası yaklaşık 4-5 kişiliktir.

Sebze Çorbası Malzemeleri

  • 1 adet patates
  • 1 adet pırasa
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet yemeklik domates
  • 1 adet yemeklik soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 150 gr bezelye
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 6 bardak su
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce çorba için kullanılacak olan sebzeleri yıkayıp tavla zarı iriliğinde doğrayın. Daha sonra tencereye sıvı yağı koyun. Yağın üzerine doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra bezelye ve diğer doğranmış sebzeleri ilave edin. Bütün sebzeleri domates hariç ekledikten sonra karıştırın ve diriliklerini kaybedene kadar kavurun. Sebzeler istediğiniz kıvama geldiğinde unu ekleyip 1 dakika daha kavurma işlemine devam edin. Son olarak domatesleri de ekleyerek bir dakika daha kavurun. Daha sonra suyunu ve tuzunu ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler pişince çorbayı ocaktan alın. Çorbanın üzerine ince kıyılmış maydanozları ilave ederek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Emine Beder Köy Çorbası

Doyurucu ve vitamin değeri yüksek olan köy çorbası yaklaşık 20 dakikada pişmektedir.

Köy Çorbası Malzemeleri

  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un

Köy Çorbası Nasıl Yapılır?

Orta boy tencerenin içine ince bulguru, küçük küp şeklinde doğranmış patatesleri, havucu ve suyu ekleyerek sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzeler pişerken diğer taraftan yoğurdu bir kabın içine koyun ve üzerine yumurtayı, unu ilave ederek karıştırın. Daha sonra bir miktar çorba suyundan alarak karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra çorbanın üzerine ekleyin. Çorba kıvamını alana kadar pişirin. Çorbanın koyuluğunu ayarlamak için soğuk su kullanın. Çorba pişmeden 5 dakika önce tuzunu ilave edin. Diğer taraftan bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberleri ekleyin ve kavurun. Kavurduktan sonra çorbanın üzerine dökün ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Lemide

12 Temmuz 2024 Cuma

Evde Emine Beder'in Nane Kesmeli Yoğurtlu Çorbasını yapmayı denedim ama yoğurt kesilmeden nasıl pişirilebilir? Sadece yoğurdu eklerken mi dikkat etmeliyim yoksa başka bir püf noktası var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Lemide, yoğurtlu çorba yaparken yoğurdun kesilmemesi için dikkat etmen gereken birkaç püf noktası var. İlk olarak, yoğurdu eklerken çorbanın kaynamamasına özen göstermelisin. Yoğurdu çorbaya eklemeden önce bir miktar çorba suyu ile yoğurdu ılıştırarak karıştır, bu işlem yoğurdun kesilmesini önler. Ayrıca, çorbayı sürekli karıştırarak yoğurdun homojen bir şekilde karışmasını sağlayabilirsin. Yoğurdu ekledikten sonra çorbayı yüksek ateşte kaynatmamaya dikkat et, kısık ateşte pişirmek en iyisidir. Bu yöntemlerle yoğurdun kesilmeden lezzetli bir çorba hazırlayabilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sarı Mercimek Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Lahana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri