Terbiyeli Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Terbiyeli Et Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Etten yapılan bu enfes çorba lezzeti ile bilinmektedir. Hemen hemen herkes tarafından sevilen bir çorba çeşididir. Besin değeri oldukça yüksektir ve doyurucu özelliği ile bilinmektedir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Sofralarda özellikle çocuk gelişiminde etkili bir yere sahiptir. Kemik gelişimi döneminde olan çocukların yemek öğünlerinde sıkça bulundurulması gereken bir çorbadır. Özellikle kış aylarında vücuda direnç kazandırdığı için sofralarda sıkça yer verilmesi gerektiğini düşündüğümüz terbiyeli et çorbası tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Mutlaka ev halkına bu eşsiz lezzetin sunumunu yapmanızı tavsiye ederiz. İşte terbiyeli et çorbası tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Terbiyeli Et Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo kemikli et
  • 1 tane kuru soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Terbiyeli Et Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle kemikli etleri düdüklü tencere içerisine koyun. Üzerine suyu ekleyerek ocağın altını açın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte etleri pişirin. Yarım saat kadar piştikten sonra ocağın altını kapatarak düdüklü tencerenin havasını alın, tencerenin kapağını açarak etleri bir tabağa alın. Kemik üzerindeki etleri soğuduktan sonra didikleyerek kemikleri çıkarın.

Ayrı bir tencere içerisine limon suyunu ve yumurta sarısını ilave edip biraz karıştırın. Daha sonra yoğurdu ilave ederek iyice çırpın. Son olarak unu da ekleyerek hep beraber malzemeleri çırpın. Daha sonra düdüklü tencere içerisindeki et suyundan 1 kepçe alarak hazırlanan karışımı içerisine ilave edin. Hazırlanan karışımın içerisine artık et suyunu tencere içerisine ilave edin. Et suyunu ilave ederken yavaş yavaş eklemelisiniz ve bir taraftan da hızlı hızlı çırpmaya devam etmelisiniz.

Artık ocağın altını açın ve kaynayana kadar devamlı olarak karıştırın. Bu arada ayrı bir tava içerisinde tereyağını kısık ateşte eritin ve içerisine kuru naneyi ilave edin. Ocağın altını kapatarak kırmızı pul biberi de ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra tencere içerisindeki karışım içerisine ilave edin. Tencere içerisindeki çorba kaynayınca tabak içerisinde önceden didiklenerek hazır edilmiş etleri çorba içerisine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak çorbayı 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Süre dolunca ocağın altını kapatın. Artık terbiyeli et çorbası hazır. Tabaklara alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Çorbanın daha lezzetli olması için et suyunu önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
  • Eğer çorbanızın daha yoğun bir kıvamda olmasını isterseniz, un miktarını artırabilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine limon suyu veya sirke ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Terbiyeli Et Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Arabaşı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kemik Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

5 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

5 Aylık Bebek Çorbaları Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Tarhana Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Soğuk Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Paça Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bir Kase Çorba Kaç Kalori?dir?

Bir Kase Çorba Kaç Kalori?dir?