Misket Köfte Çorbası Misket Köfte Çorbası, diğer adıyla yoğurtlu köfte çorbası, oldukça tercih edilen bir yemek çeşididir. Hem doyurucu hem de besleyici olan bu çorba, sulu köfte yemeğinin devamı niteliğindedir. Yoğurtla veya yoğurtsuz yapılabildiği gibi, içerisine nohut eklenerek de hazırlanabilir. Yöreden yöreye farklı çeşitlerde yapılmasına rağmen, genel olarak misket köfte çorbası yapımı şu şekildedir: Misket Köfte Çorbası Malzemeleri
Misket Köfte Çorbası Üzeri İçin
Misket Köfte Çorbası Nasıl Yapılır? Çorba yapımına ilk olarak köftelerin hazırlanması ile başlanır. Geniş bir kaba kıyma, köftelik bulgur, tuz ve karabiber eklenerek iyice yoğurulur ve bir süre dinlenmeye bırakılır. Başka bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un iyice çırpılır ve ardından bu karışıma bir su bardağı su eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Hazırlanan yoğurtlu karışım tencereye koyularak kalan üç bardak su üzerine eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynama işlemi gerçekleşinceye kadar dinlenmeye bırakılan köfte harcından küçük parçalar koparılarak elde yuvarlanır ve misket şeklinde küçük köfteler elde edilir. Bu köfteler hazırlandıktan sonra kaynamakta olan yoğurtlu karışımın içine eklenir. Orta ateşte çorba on ya da on beş dakika daha kaynamaya bırakılır. Bu sırada küçük bir tava içerisinde tereyağı eritilerek üzerine nane ve pul biber eklenir ve kızdırılır. Hazırlanan tereyağı misket köfte çorbasının üzerine eklenir ve bir iki dakika daha kaynatıldıktan sonra servis edilir. Ekstra Bilgiler Misket köfte çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak olarak tüketildiğinde hem mideyi rahatlatır hem de vücut direncini artırır. Çorbanın içerisine eklenen yoğurt, probiyotik özellikleriyle sindirim sistemine fayda sağlar. Ayrıca, yoğurtlu köfte çorbası çocuklar için de oldukça besleyici bir öğün alternatifi sunar. Bu çorbayı farklı sebzeler ekleyerek de zenginleştirebilir ve besin değerini artırabilirsiniz. |